Renault Scenic: problemen met mijn scenic2

Bouwjaar: 2003

Net als velen voor mij heb ik ook veel problemen met m'n scenic2 "gehad".
Vorig jaar ging spontaan mijn linker zijruit naar beneden en een paar weken terug mijn rechter zijruit. Dit was het gevolg van een gebroken ophanging.
De renault is voorzien van rolgordijnen achterin, na een half jaar al kapot.
De richtingaanwijzer sloeg te snel af. Nadat deze vervangen werd vervangen door een met langere slag, kwam op het display een melding dat de airbags niet funktioneerden. Later bleek dat er een stekkertje los zat.
Klepje van dashboardkastje kapot door breuk in sluitmechanisme.
Dit waren de mechanische problemen.
Nu de elektronische:
-automatische parkeerrem defect, gevolg handrem bleef geblokkeerd bij wegrijden.
-problemen met starten,afslaan, met horten en stoten wegrijden melding "emissiesysteem controleren"
Om dit probleem te verhelpen is uiteindelijk het volgende achtereenvolgens vernieuwd: accu, nokkenasversteller,distributieriem en brandstofsensor.
Sindsdien heb ik die melding niet meer gehad. De wagen rijdt weer als een zonnetje.
Gelukkig kwamen die problemen voordat de garantie om was. Maar welke rechten heb ik na de garantie periode?

Geplaatst door

pietje precies (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Als de de wagen 2 jaar oud is dan is ook de garantie voorbij.Na 2 jaar is er wel een coulanse regeling mogelijk.Wat je noemt zijn wel een beetje de kinderziektes van dit type wagen.De problemen zullen nu wel uit de wereld zijn.

ksie 0
badge

19 jaar

Beste ksie, bedankt voor je reactie. Je noemt genoemde problemen kinderziektes. Kan ik hieruit opmaken dat er veel Scenics rondrijden met dezelfde mankementen? Welke "kinderziektes" kan ik nog tegen komen? Tijdens de koude start maakt het stuur mechanisme een piepend en knarsend geluid. Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn?

waarom zoveel vervangen want als ik jou verhaal lees loopt de auto op 3 cilinders ipv 4 dus zijn 1 van de 4 bobines stuk (kwaal)van de 16v motoren

edwin2583 0

19 jaar

Hoi Edwin, de bobines waren in orde. Volgens m'n dealer is het probleem met de bobines sinds de komst van de scenic2 uit de wereld. Ik denk dat de oorzaak uiteindelijk toch de kapotte brandstofsensor was. Ik heb sindsdien geen startproblemen meer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.