Renault Laguna: procedure vervangen remblokken vooraan

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19 dci

hey,


is er een procedure om de remblokken vooraan te vervangen bij een laguna 2002?


groetjes
Nick

nickje1983

Geplaatst door nickje1983 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

willem1 (0) PRO, 15 jaar geleden

nee is niks bijzonders.

onderste boutje op de remklauw losdraaien,
dan kun je de klauw naar boven klappen,
dan kun je de remblokken er tussen uit pakken,
met een grote waterpomp tang kun je de remzuiger terug drukken omdat de nieuwe blokken dikker zijn en anders past de klauw er niet over.

blokken er weer tussen klauw er weer op boutje weer aandraaien,
als je dat aan bijde kanten gedaan hebt eerst een paar x op het pedaal trappen zodat je remblokken weer tegen de schijven aan zitten anders heb je geen remmen als je weg rijdt.

gr

nickje1983 (0), 15 jaar geleden

hey,

stap 1 is gelukt, maar die klauw naar boven doen lukt toch niet hoor..
toch alvast bedankt!

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

Alleen de onderste imbus loshalen is het makkelijkste. Dan blijft de klauw op zijn plek en komt deze niet aan de remleidingen te hangen als je aan het werk bent, ivm mogelijke beschadigingen.

Hans4040 (330) PRO, 15 jaar geleden

De uitleg van Willem1 is nog de beste , maar dat het opklappen niet lukt komt waarschijnlijk door de slijtrand aan de schijf, dus eerst de blokken proberen terug te drukken, zodat ruimte ontstaat, dan opklappen, enz.

mvg,
Hans.

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

Ja dat klopt van die slijt rand.

Verder wil ik nog even de tip geven om de klauw schoon te maken (oude kopervet verwijderen) en een beetje nieuw kopervet op de blokken aan te brengen, daar waar de blokken glijden over de remklauw. Dit scheelt in het piepen van je remmen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.