Renault Scenic: pulsstroom achterwisser

Bouwjaar: 1999

Tijdens een regenrit stopte ineens de achterruitenwisser. Als test een andere motor geplaats, maar deze deed het ook niet. Bij doormeting kwam tenslotte er uit dat de aanstuur puls zo kort was dat de meter dit amper aangaf. Geef je (motor losgekoppeld) via een losse accu zelf een korte pulsstroom, dan reageert alles gewoon. Komt deze puls uit de ruitenwisserschakelaar, of elders, vandaan? Is deze bij te stellen, of moet er een nieuwe schakelaar in?

Wim Hogeweg

Geplaatst door Wim Hogeweg (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Je hebt 2 typen wissermotors; mét en zonder rust kontakt. Met de clip kan de dealer de configuratie van je UCH (zekeringkast)veranderen.

Wim Hogeweg (0), 18 jaar geleden

Het is een dom verhaal, maar na enige tijd is de wissermotor uit zich zelf weer mee gaan doen. Bij het achteruit rijden merkte ik dat er enige beweging in de wisser zat, vervolgens ging hij bij de volgende puls +/- 5cm omhoog en daarna deed hij gewoon weer mee, ook gewoon met de schakelaar. Er is niets gerepareerd, vervangen of afgesteld, het heeft dus duidelijk aan de puls gelegen. Deze komt van de computer. Vervanging is erg duur, dus ik wacht verder af. Dank U voor Uw hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.