Renault Espace: Ratelgeluid bij lage toerentallen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: LPG, Motorcode: F4R

Mijn Espace met 2.0 16V motor type F4R heeft de onhebbelijke eigenschap om een ratelig geluid te maken als de motor stationair draait. Het geluid komt uit de motor. Bij 1500 toeren en hoger is het compleet verdwenen en loopt ie zo soepel als wat. De auto is pas nog bij de dealer geweest en die zegt dat er niks aan mankeert (geen foutcodes) en dat ze het geluid niet kennen, maar ook niet ernstig vinden. Maar het stoort me wel. Weet iemand wat het kan zijn?

RenaultDriver

Geplaatst door RenaultDriver (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

wIm (0), 13 jaar geleden

Moeilijk om hiervandaan er iets over te zeggen. Feit is dat bij lagere toerentallen de oliedruk ook lager is. Wellicht dat de hydraulische klepstoters wat vervuild zijn waardoor deze gaan ratelen bij laag toerental (lage oliedruk). Een flesje Wynn's hydraulic valve lifter concentrate aan de olie toevoegen wil nog wel eens helpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.