Renault Kangoo: remmen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9d

Auto remt erg hard bij normaal intrappen. Vooral 's morgens de eerste paar keer "happen" de remmen. Achter al opgeschuurd maar geen resultaat. Nu hebben wij al verschillende Renault dealers gebeld en die kennen het probleem maar weten geen oplossing. Maar met andere Kangoo's hebben wij vooralsnog geen problemen en ook niet gehad. Worden er wellicht verschillende remsystemen gebruikt en hoort er gewoon bij of heeft iemand wel de oplossing?.

w11884

Geplaatst door w11884 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Waarschijnlijk wat roest op de remschijven.
Als ik nieuwe remblokken erop zet breek ik de scherpe kanten eerst met een vijl zodat het niet gaat piepen of happen.

De roest kan dan eraf vallen zonder tussen het remblok en schijf te gaan zitten, desondanks zal de eerste keer remmen toch wel wat stroever zijn als dat de schijf schoon is.

Cor

MrRiP (0) PRO, 17 jaar geleden

gebruik je de handrem wel eens ?? ga eens een stukje rijden en dan rustig de handrem erop trekken niet tot blokkeren maar dat ie wel flink op de handrem remt doe dit een paar keer dan is het remmen niet zo happig meer(denk wel om het overige verkeer)

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

handrem erop werkt tijdelijk... het zit iig waarschijnlijk in de achterremmen. gewoon loshalen, en goed schoonmaken is de oplossing

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

En eventueel achter de voering ook wat aan de oplopende kanten schuin afvlakken.

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=sjaak r]En eventueel achter de voering ook wat aan de oplopende kanten schuin afvlakken.[/quote]
Idd, dit is het enige wat helpt.

w11884 (0) PRO, 17 jaar geleden

Bovenstaande antwoorden zijn zaken die wij allang hebben geprobeerd. Het is echt een probleem. Voorlopig hebben we de achterremmen teruggesteld(handrem zit nu wel vrij hoog) en andere remblokken gemonteerd. Dat scheelt direct maar wat als de nieuwe blokken goed zijn ingesleten?. We wachten het af.

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 17 jaar geleden

Zit het probleem voor of achter?
Oiram

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.