Renault CLIO: Remsysteem defect tijdens rijden op snelweg

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 72

Hoi,

Mijn Clio geeft na het vervangen van wiellager en trommel links achter en de remschijven en remblokken voor telkens de melding "Remsysteem defect". Tevens heb ik nu gemerkt dat heel soms de melding Controleer ABS systeem komt bij het starten van de auto, maar dit is zeer zelden.
helaas kon de lokale garage niet echt vinden wat het probleem was, bij de dealer heb ik de auto laten uitlezen en hier zagen ze geen storing die dit verklaarde en zeiden ze dat het waarschijnlijk een breuk in de bekabeling was of de aansluiting op het abs blok. het uitlezen en inspuiten van een stekkertje koste me al 100 euro pfffff. Omdat het bij de dealer behoorlijk in de papieren loopt probeer ik eerst maar eens hier wat rond te vragen wie er een idee heeft wat dit kan veroorzaken. De auto remt overigens gewoon goed maar ik moet er wel bij opmerken dat soms bij zacht aanremmen het voelt alsof het abs systeem in werking komt wat hij nooit heeft gedaan.
En nu begint ook het wiellager rechts achter te brommen en deze wordt van de week vervangen.
Alvast bedankt voor het meedenken.
Groet,
Robert

Carpio

Geplaatst door Carpio (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1805) PRO, 7 jaar geleden

Als je pedaal lichtjes trilt , trrrrrrrrrrrrr. dat lijkt het inderdaad er op dat het abs systeem in werking treed.
Dit duid vaak op een gebroken of door roest weggevreten abs ring , zou dit toch nog eens goed laten controleren , is soms lastig te zien.

Carpio (0), 7 jaar geleden

Hoi Bedankt voor je snelle reactie kaleido,

Ga dit morgen bij de garage gelijk navragen als ze de rechter achter lager gaan vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.