Renault clio 1.4: remvoering vervangen

Bouwjaar: 2000

hallo ik ga morgen zelf de remvoering aan de voorzijde van de clio vervangen. Ik zie weinig problemen opzich maar zijn er dingen waar ik echt speciaal op moet letten terwijl ik dit ga doen en mag ik kopervet over de geleidingpennen doen of moet daar een ander vet (kogellager vet mag toch ook wel?)
Welke plaatsen moeten in de kopervet en zijn die zuigers een beetje makkelijk terug te drukken. Ik heb echt een eind terug te drukken want bij de apk zeiden ze dat de voering helemaal weg was en vroegen zich af of ik nog geen schrapend geluid hoorde. (die slijtage indicators werken ook nooit he?) Ook de remvlloeistof staat tussen het midden en minimaal dus ze zijn echt helemaal op.
Nog tips?

michel318

Geplaatst door michel318 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

erwin2915 (0) PRO, 19 jaar geleden

Geen kogellager vet gebruiken!!!!!! de plekken invetten waar de blokken worden aangeraakt zoals de zuiger. De zuiger kun je heel rustig indrukken met een waterpomptang wel alles goed schoonmaken waar de blokken komen anders past het niet en kun je kromme schijven krijgen. Vloeistofpeil is goed wat jij zegt dus daar hoef je niets aan te doen niet bijvullen als het potje echt leeg zou zijn dan heb je lekkage dus wat jij zegt tussen min en max is goed nu komt straks toch hoger te staan als je de remblokken hebt vervangen.Als je schrapend geluid hoort dan moet je ook je remschijven vervangen!!!!!.Gebruik alleen kopervet.succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.