Renault Clio: renault clio start niet

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16v

beste forumleden,

Ik ben hier nieuw en zou graag wat hulp kunnen gebruiken bij het oplossen van het volgende probleem. Ik heb hier in de werkplaats een renault clio 1.2 16v van 2002 Phasse II 2 staan die niet meer start.

Ik heb de ecu uitgelezen en krijg o.a. foutcode D017, wat inhoudt dat er iets mis is met de bdpsensor. Deze heb ik vervangen, echter zonder resultaat en de foutmelding blijft hetzelfde. Nu heb ik eens zitten kijken naar waardes van o.a. toerental, temperatuursensor en voltage van de voeding ecu. Ik krijg een toerental aangegeven van ruim 65000 toeren! De temperatuur zou -40 graden zijn en de voeding van de ecu is 8 volt.

Zou het kunnen zijn dat de ecu een massaprobleem heeft? Zou iemand mij eventueel een schema van de bedrading kunnen mailen.

Ik dank jullie bij voorbaat voor jullie hulp


Abdelouahed

ibnfulaan

Geplaatst door ibnfulaan (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

wat voor diagnose apparaat gebruik je?rare waardes zie wel meer als je niet met de clip uitleest,heb je de stekker van de bdp ook vervangen en de kabels goed aangesloten

ibnfulaan (0), 13 jaar geleden

[quote=abc]wat voor diagnose apparaat gebruik je?rare waardes zie wel meer als je niet met de clip uitleest,heb je de stekker van de bdp ook vervangen en de kabels goed aangesloten[/quote]
Goedendag,

Ik gebruik een autoboss v30. Het apparaat werkt goed, omdat ik er eenzelfde clio mee heb uitgelezen en daar komen de juiste waardes naar voren.

De oorzaak ligt mijnsinziens in het feit dat de voeding van de ecu slechts 8 volt bedraagt, terwijl deze 12 volt moet zijn. Echter, ik heb geen schema, waardoor zoeken lastig wordt.

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

begin eens met een startkabel van min pool accu naar een GOEDE massa op het blok te leggen. veranderen de waardes dan??
of even een V4 meting verrichten.

ibnfulaan (0), 13 jaar geleden

Goedendag,

Het probleem is opgelost door een kennis die een ervaren renault diagnosemonteur is geweest. Het bleek in de bedrading te zitten die naar de relais gaan.

Allen bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.