Renault Kangoo: Renault Kangoo Start Niet Meer

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 D 65

Dag iedereen,

Ik heb een zeer groot en dringend probleem!! Tijdens een trip heb ik mijn enige sleutel van mijn Renault Kangoo verloren. Op weg naar de Renault verdeler om een nieuwe sleutel ging dit niet omdat ze niet konden beschikken mijn beveiligingscode van de wagen. Heb wel een sleutel gekregen waarmee ik de deuren kan openen en toedoen. OM dit op te lossen heb ik een tweedehands transponder- en transponderchip gekocht maar de Kangoo kan nog steeds niet starten.

Nu, ik heb de originele transponder teruggestoken en als ik nu mijn sleutel in het contact steek, branden de koplampen en start de wagen nog steeds niet. Weet iemand hoe ik dit probleem kan oplossen, zodat ik deze kangoo terug aan de praat kan krijgen.

Kangoo 1,9 D 65

Renault Kangoo

Geplaatst door Renault Kangoo (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

asx (0) PRO, 9 jaar geleden

1e bouwjaar klopt niet; ik neem aan 10jaar ouder
2e via dealer noodcode opvragen; dan kan via de centrale vergrendelingsknop die code ingegeven worden en de auto starten; mits er niet met de ecu gerommeld is

Heino4267 (225), 9 jaar geleden

Het zit ongeveer zo in elkaar:

- bij de auto hoorden origineel twee sleutels én een label waarop het sleutel-bestelnummer staat wat hoort bij jou auto. Ik schat dat je geen van drieën meer hebt?
- een auto met maar één sleutel is vrágen om problemen en die heb je nu ook.
- bij bouwjaar vóór 2000 heb je een infrarode afstandsbediening ("met een lampje er op") en kan de Renault dealer je met behulp van je autopapieren (chassisnummer + auto moet aantoonbaar nu van jou zijn) een noodcode geven. Als je de methode weet om die noodcode in te voeren (meteen mee vragen bij de dealer en opschrijven!), kan je na het correct invoeren van de code met de auto rijden als je een sleutel hebt om de auto van het contactslot af te krijgen. Je kunt zo naar de dealer rijden, die een nieuwe sleutel voor je kan bestellen en inprogrammeren op de auto
- als de auto in 2000 of later is gebouwd, heb je een radiografische afstandsbediening en géén noodcode-mogelijkheid. Je zult de auto bij de dealer moeten zien te krijgen, waarna de dealer een nieuwe sleutel bestelt en die op de auto inprogrammeert.

De noodcode en het inprogrammeren van de nieuwe sleutel(chip) zal alléén werken als de motorcomputer, instrumentenpaneel en interieurcomputer bij elkaar horen. Met andere woorden: als de dealer niet in de computer kan komen om uit te lezen / te programmeren (bv. als eentje van die onderdelen is vervangen door een tweedehandse), komt de dealer niet in de computer en is alles kansloos t.o.v. de dagwaarde van de auto.

- stop direct met alle pogingen met tweedehands onderdelen: dat gaat nóóit werken en je kans op succes neemt zienderogen af!!
- doe alles via / bij de dealer, zij zijn de enigen die je (legaal) kunnen helpen.
- uitprogrammeren van de startblokkering kan niet, overschrijven van het programma wel, maar is zwaar illegaal.

abc (0) PRO, 9 jaar geleden

@heino wat is er illegaal aan het overschrijven van het programma?

Heino4267 (225), 9 jaar geleden

Omdat het niet origineel is, het de startblokkering definitief omzeilt en als zodanig een prachtig middel is om gejatte auto's in gebruik te kunnen nemen zonder de zorgvuldig door de fabrikant ingebouwde antidiefstalbeveiligingen. Vanuit dat oogpunt gedacbt.

Maar ik ben het wel met je eens dat als de mogelijkheid eenmaal bestaat, het de legale eigenaar van het voertuig vrij staat om zijn eigen voertuig aan te passen.
De daaruit voortvloeiende beperkingen en risico's (geen volledige antidiefstal beveiliging meer, zijn evt. benodigde updates later nog te installeren, zijn alle reparatie- en analysemogelijkheiden nog onverkort en betrouwbaar beschikbaar ens.?) zijn daarna óók voor de eigenaar.

abc (0) PRO, 9 jaar geleden

het oogpunt snap ik en deel ik ,maar "illegaal "is mijns inziens iets als het strafbaar is.
en voor een oud beestje is dit vaak een goedkoop alternatief dan een dure sleutel en of computer

Heino4267 (225), 9 jaar geleden

Bouwjaar 2011 opgegeven ... Daar was mijn reactie op gebaseerd.

Maar hoe is het met de Kangoo afgelopen?

Peugeot3061999 (0), 9 jaar geleden

De wagen start weer. Een tweedehands complete set met transponder, transponderchip, en stuurdoos van de sloop gehaald ! de wagen start al enkele maanden.

Hans4040 (310) PRO, 9 jaar geleden

Verkeerde topic, Bouze...

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

Juiste topic, alleen onder een andere naam ingelogd.

Hans4040 (310) PRO, 9 jaar geleden

[quote=JagerAutomotive.nl]Juiste topic, alleen onder een andere naam ingelogd.[/quote]
Ik zag het al...bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.