Renault Laguna: renault laguna 2003 19 dci 120 pk

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 dci

hallo uit mijn laguna komt een sissend guild uit het is net als het uit de uitlaat komt als ik er mee rijdt is het gekker of als ik stil staa {het is net het geluid van de uitlaat tegen de bumper komt en niet goed weg wil }wie kan me er meer over vertelen of is het de turbo zo ja wat kan ik er aan doen veder is de auto 100% goed kilometer stand is 190 duizend en wat kan ik nog meer verwachten gr arjan

arjan31

Geplaatst door arjan31 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Arjan2 (0), 16 jaar geleden

Hoi Arjan,

Simpel idee maar zou het een lek in de uitlaat kunnen zijn? in geval van turbo schijnt het meer een joelend geluid te zijn, tijdens het rijden ( hogere snelheden? ) zou het zelfs een hoge fluittoon kunnen zijn.
Turbo moet je gewoon even laten checken bij Renault, als je het zelf wilt controleren, moet je even de zoekfunctie gebruiken, daar staat het goed uitgelegd.
Mocht het je turbo zijn, dan is vervangen de enige optie, geen vermogensverlies?

Als de auto verder goed is zoals je zegt dan is er weinig aan de hand, maar met een Laguna is het altijd maar de vraag!
Je kunt ( veel ) pech hebben maar ook geluk, mijn Laguna Dci heeft nu 210.000 km gereden en ik weinig te stellen met deze auto, maar al wat mogelijk kan zijn met een Laguna staat hier ook uitvoerig op het forum!

Succes,
Gr. Arjan

arjan31 (0), 16 jaar geleden

hallo is lijkt op een joelend geluid geluid maar als de auto koud is heeft hij bijna geen last heeft geen vermogen verlies gr arjan

Arjan2 (0), 16 jaar geleden

Ik zou toch maar even langs Renault gaan, ik ga vrezen voor het begin van het einde van de turbo.

Voor het geval je het anders deed, netjes warm rijden en niet te hoog in de toeren, na een lange rit of bij belasting van de turbo, de motor altijd ff uit laten lopen zodat de turbo gesmeerd word, deze draait altijd na na het afzetten van de motor.

Hou ons op de hoogte aub.

arjan31 (0), 16 jaar geleden

net de anwb bij gehad zegt dat had hij meer moeten rooken en minder trekken maar het geluid komt er wel weg helpt schoon maken niet en wat moet ik schoon maken gr arjan

ejnn (0), 16 jaar geleden

Als het de turbo is, moet je hem vervangen. Als de turbo olie gaat verbruiken en de olie komt in de motor, ben je verder van huis en kan de motor op hol slaan en vast lopen.

Hoor je de fluittoon met gesloten ramen of met open ramen?
Ik heb nu al een aantal auto's gehad met een turbo, altijd als de ramen open zijn, hoor je een lichte fluittoon, dat zijn de turbo's. Als je het zeer duidelijk hoort, dan kan het begin zijn. Verbruikt de motor olie?

arjan31 (0), 16 jaar geleden

nee met ramen dicht hoor ik het ook maar mijn moter oilie pijl van het moterblok zit zelfs er boven kan hij dus daar ook oilie in gooien gr arjan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.