Renault Laguna: renault laguna kaartlezer geeft contact niet vrij ?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

Mijn Renault Laguna start niet meer? Kaartlezer was kapot, nieuwe kaartlezer ingezet, resultaat het zelfde de gaat auto niet op contact en gaat rode lampje (en de lampjes van de kaartlezer) van startblokkering gaat snel knipperen.

Wie heeft voor mij een goede oplossing voor mijn probleem? Bedankt alvast.

Mvg

PFMP

PFMP

Geplaatst door PFMP (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Safrane10698 (0), 9 jaar geleden

Gaat rode lampje branden na het indrukken van de startknop? Zo ja dan is er iets mis met de kaart omdat de startonderbreker in werking treed.

PFMP (0), 9 jaar geleden

Goedemorgen,

Zo ver kom ik niet eens. Als ik mijn kaartje in de kaartlezer doe dan begint het rode lampje van de startblokkering en de lampjes van mijn kaartlezer snel te knipperen.

Mvg

Paul

PFMP (0), 9 jaar geleden

Goedemorgen,

Kan iemand mij misschien vertellen wat een slecht / kapot kaartje voor invloed heeft op het starten van de auto. Naar mijn mening niets omdat als je het kaartje in de kaartlezer doet dan worden twee palletjes met daar onder twee rode knopjes (schakelaars) ingedrukt. Tevens wordt er een schakelaar mechanisch bekrachtigd.
Bedankt alvast.

Mvg

PFMP

Heino4267 (230), 9 jaar geleden

Nee, zo werkt het niet.
Bij mijn auto gaat er geen enkel lampje knipperen als ik de kaart er in doe. Als je de kaart insteekt horen alle schakelaartjes in de kaartlezer ervoor te zorgen dat het contact aan gaat. Daarna leest de auto de code uit die de kaart afgeeft en als resultaat zie je het kleine rode lampje in je dashboard veranderen: Uitgaan = kaartcode uitgelezen, herkend, vrijgegeven en je kunt starten. Een snel knipperend rood lampje duidt er op dat de code niet wordt gelezen/herkend/vrijgegeven en de auto kan niet starten.
Wat jij beschrijft (dat ook de lamp van de kaartlezer snel knippert?) herken ik niet. In jouw plaats liet ik de dealer de auto uitlezen met de Clip (= Renault laptop met software) zodat zij live kunnen zien wat er in de auto gebeurt. Dan weet je zo de oorzaak en kan je gericht actie ondernemen.

Het antwoord op je vraag is dus:
- de auto zendt in de kaartlezer een elektromagnetisch veld uit, wat de accu in de kaart laadt en tevens de kaart vraagt zich te legitimeren
- de kaart zendt draadloos een code naar de auto uit die de auto decodeert en wel/niet herkent
- vervolgens wordt de start blokkering al dan niet vrijgegeven.
En de batterij in de kaart is niet voor de code, maar alleen voor de ver/ontgrendeling van de deur/kofferbak/brandstofklep sloten.

PFMP (0), 9 jaar geleden

Goedeavond,

Mijn Laguna start weer naar een dag puzzelen en jullie feedback. Stekkers van mijn CPU losgehaalt, schoongemaakt, een extra aardkabel gemaakt aan de CPU, nieuwe kaartlezer gekocht via marktplaat en mijn kaartjes laten doormeten en laten repareren bij de www.reparatiewinkel.nl in Ede. Een fantastische zaak wat een service!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Een echte aanrader.

Bedankt voor jullie feedback.

Mvg

Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.