Renault Nevada: Renault Nevada 1.7 LPG systeem werkt niet

Bouwjaar: 1995, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.7

Sinds ik naar Italie ben gereden loopt mij auto niet meer op gas. Ik heb wat problemen gehad met de koeling onderweg en de slang onderaan de radiator was losgesprongen. Auto opnieuw gevuld en nog 1000 KM zonder problemen naar huis gereden.

Eenmaal thuis blijkt er iets mis te zijn met het gassysteem. De auto start op benzine en schakelt dan over naar gas. De verdamper blijft ijskoud omdat er geen warm water doorheen stroomt. Na gesprek met de ANWB de waterpomp en themostaat vervangen. Radiator volgegooid en afdrukventiel gebruikt. De kachel wordt ook niet warm.

De auto koelt voor de rest (voor zover ik dat kan zien en weten) goed. Mijn gedachte is dat er ergens een buis verstopt zit maar ik heb geen idee waar ik zou moeten zoeken. Hoop dat iemand een idee heeft.

decrpty

Geplaatst door decrpty (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 21? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

decrpty (0), 15 jaar geleden

radiator wordt overigens wel warm

jan1958 (0), 15 jaar geleden

kijk waar de slangen van de verdamper naar toe gaan, zitten ze op de juiste plaats?
wat je ook kan doen is de twee slangen van het koelsysteem losnemen van de verdamper op een ervan de tuinslang zetten en kijken of je het systeem kan "doorspoelen". komt er uit de andere slang geen water, dan moet je gaan zoeken waar de verstopping zit. alles loshalen en controleren
succ6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 21 of stel zelf een nieuwe vraag.