Renault Scenic: Renault Scenic 1.8 Benzine/LPG, valt regelmatig uit bij afremmen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Beste mensen,

Betreft een Renault Scenic 1.8 benzine/Vialle LPG g3 (155.000 km en onderhoud conform het boekje) waar de motor de laatste periode regelmatig afslaat. Eerst zeer incidenteel. Nu wordt het vaker, overigens (nog) niet storend. Dit gebeurt soms en als het gebeurt vooral bij het plotseling afremmen naar stilstand, maar ook niet altijd. De ‘toeren’ vallen weg, de motor valt dan uit. Daarna start de auto weer normaal en kan je weer gewoon rijden. Het gebeurt vaak bij een koude motor, minder vaak bij een warme.

Ik heb een testje gedaan wanneer het gebeurt, en is vooral bij stevig afremmen om te stoppen. Bij (stevig) remmen tijdens het rijden, blijft de motor normaal lopen. Wanneer je gedoseerd afremt tot stilstand blijft de motor lopen, al heb ik soms te indruk dat de toeren iets onder de 500 zakken en daarna weer normaal stationair loopt. De motor loopt overigens stationair helemaal goed, de motor houdt bij het rijden niet in en werkt verder zoals het moet.

Nu ik plotseling baanloos ben moet ik op de kleintjes letten en wil ik voordat ik naar de garage ga kijken of dit probleem door mij zelf is op te lossen. Goed om te weten dat ik redelijk handig ben. Wellicht heeft een van jullie een idee. Hartelijk dank voor de reacties alvast.

Vriendelijke groet, Lemmel

lemmel

Geplaatst door lemmel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

richard9712 (0), 10 jaar geleden

Is het afslaan op benzine, op lpg of bij allebei?

lemmel (0), 10 jaar geleden

@ Richard
Dankjewel voor je reactie. Wij rijden nooit op benzine dus moet gaan testen. Ik laat het je ergens komende week weten. Een goed weekend toegewenst.

Vriendelijke groet, Lemmel

lemmel (0), 10 jaar geleden

@Richard
Inmiddels zo'n 300km op benzine gereden en daarna weer 300km op LPG. De Renault is niet uitgevallen in deze kilometers. Het probleem lijkt verholpen. Ik hoop dat het zo blijft. Mocht het probleem zich opnieuw voordoen dan ga ik opnieuw testen. Dankjewel voor het meedenken.

Vriendelijke groet, Lemmel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.