Renault Scenic: Renault Scenic 1.9 DTI 2002 slaat niet meer aan

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Deze auto geen steeds moeilijker aanslaan viel opeens uit onder het rijden, gestart verder gereden viel weer uit .
Wou daarna niet meer aanslaan soms een klein beetje om vervolgens gelijk weer af te slaan, wat overbleef (als je hem op contact zet) is een ligte piep/zoem vanuit het centrale vergrendelingsdoosje naast de binnenverlichting in de zelfde unit waar ook het rode lampje (met slotsymbooltje) zit wat brand als je hem op slot zet .
Met uitlezen kwamen we niks tegen, alleen met doormeten bleek dat de pomp geen stroom kreeg.
Zou het aan de startonderbreker liggen of aan een sensor ??? De dealer gebeld en die wist het ook niet, hij zij dat hij nooit zoiets eerder heeft gehad.
Wie heeft dit eerder gehad of wie weet wat dit is ?????
Alvast bedankt

Glen

Geplaatst door Glen (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

willem1 (0) PRO, 16 jaar geleden

dti of dci?

Glen (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=willem1]dti of dci?[/quote]
Het is een DCI

Vex (0) PRO, 16 jaar geleden

Kijk eens naar lek brandstof van verstuivers, of als er al brandstof komt, ook hoeveel de rail druk is tijdens starten

Glen (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Vex]Kijk eens naar lek brandstof van verstuivers, of als er al brandstof komt, ook hoeveel de rail druk is tijdens starten[/quote]
Er komt helemaal geen brandstof bij de motor omdat de pomp in de tank achter onder de rechterachterstoel geen stroom krijgt, zelf denk ik aan de startblokkeringsring die in het contact zit anders weet ik het ook niet zo 1.2.3.

Vex (0) PRO, 16 jaar geleden

dat veranderd de zaak natuurlijk

timhoeks2 (0) PRO, 16 jaar geleden

ist zeker dat die pomp in de tank zit? ik heb zoiets geloof ik weleens gehad, maar toen zat er een klein pompje tegen het schutbord die niks deed. terwijl er wel bedrading zat daar bij de tank (kennelijk was dit alleen de vlotter). dit is toch gewoon een oud type scenic nog he?

geert3496 (0) PRO, 16 jaar geleden

Er zit een brandstofpomp rechts boven de motorwieg aan de motor. Is het type pomp dat je vroeger vond op de r25 en espace injectie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.