Renault Trafic: renault trafic 1992 start niet

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel, Motorcode: diesel

Hallo

heb een renault trafic welke opeens niet meer start. Lampjes in het dashboard doen het. Lampje om voor te gloeien werkt ook. Zodra ik de sleutel omdraai gebeurt er helemaal niks. Start motor doet het niet

Het de volgende dingen al geprobeerd
- start kabels
- nieuwe accu
- zekeringen gecontroleerd
- proberen aan te slepen

Denk nu dat het mischien de startrelais is. Weet iemand waar deze zit of heeft iemand anders nog een idee wat de oorzaak kan zijn ?

Alvast bedankt

kampeerauto

Geplaatst door kampeerauto (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Heino4267 (240), 12 jaar geleden

Op je startmotor zelf zit een dikke, cylindervormige bobbel met een dikke en een dunne kabel. Dat is je startrelais.

Je zou het volgende kunnen uitproberen:
- auto in de vrij en op de handrem zetten. Het contact hoeft niet aan te staan.
- motorkap open
- startmotor opzoeken: daar zit een dikke kabel op (afkomstig van de accu, via een kabelschoen met een moer vastgeschroefd) en een dunne draad (afkomstig van het contactslot, met een stekkertje op een aansluiting op het startrelais geschoven)
- trek het stekkertje los van de startrelais en verbind met een stuk metaal de moer (van de dikke draad) door met de aansluiting waar eerst het stekkertje zat (van de dunne draad).

Als bij het doorverbinden de startmotor gaat draaien én de motor ronddraait, is je startrelais nog goed. De fout zit dan in de bekabeling van het contactslot naar het stekkertje, of in het contactslot zelf. Een kwestie van zoeken en meten.
Als bij het doorverbinden de startmotor gaat draaien, maar niet de motor laat ronddraaien, is de startmotor toe aan revisie (bendix vuil). Dan startmotor vervangen/reviseren.
Als bij het doorverbinden de startmotor niets doet, is de startmotor defect. Reviseren of vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.