Renault Scenic: Resonantie in auto na vervangen aandrijfas

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Na aanschaf van mijn Scenic bleek dat bij het nemen van een bocht naar links bij een bepaalde snelheid (+/- 60 km p/u) de auto rechts voor begon te schudden.
De garage (dealer van een ander merk) heeft daarop een aantal keren de voorwielen opnieuw gebalanceerd zonder resultaat. Toen heeft men , na eerst navraag gedaan te hebben bij een Renault dealer, de rechter aandrijfas vernieuwd omdat deze hoogstwaarschijnlijk in onbalans zou zijn.
Het schudden is inderdaad verdwenen. Echter nu zit ik met een resonantie in de auto bij een snelheid van rond de 120 km p/u. Zo erg zelfs dat het beeld in de binnenspiegel op een iritante manier meetrilt. Het wordt voor mij stilaan een gebed zonder end. Iemand enig idee?

Bertjuuh

Geplaatst door Bertjuuh (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

AS1 (105), 17 jaar geleden

Wielen balanceren op de auto wil wel eens helpen bij hardnekkige gevallen.

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Zal wel een as gemonteerd zijn van de sloop; maar dan wel één met de verkeerde lengte.

Santa (0), 17 jaar geleden

Dat zou dan wel weer een strakke actie zijn van een dealer......

Bertjuuh (0), 17 jaar geleden

Had ook al een vermoeden dat het zo iets zou kunnen zijn.
Ik ga vandaag terug naar de dealer. Laat jullie weten hoe het afloopt.

Santa (0), 17 jaar geleden

Indien het idd een gebruikte as is die ze gemonteerd hebben dan kan er sprake zijn van vastzittende (binnenste) homokineten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.