Renault Clio: Richtingaanwijzer

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,5dci 60KW

Tijdens het rijden gaat de linker richtingaanwijzer spontaan aan. Soms houdt hij er mee op en als je vervolgens de rechter richtingaanwijzer aandoet gaat de linker aan. De rechter aanwijzer doet het dus niet. Als je alarmlichten aanzet doen alle knipperlichten het. Wie (her)kent dit probleem om het te kunnen verhelpen?

Het vervangen van de stuurkolomschakelaar heeft helaas geen effect. Wat zou het nog meer kunnen zijn?

inqochnito21

Geplaatst door inqochnito21 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

stuurkolomschakelaar kapot, komt vaker voor.

Groeten Marcel

inqochnito21 (0), 16 jaar geleden

Het vervangen van de stuurkolomschakelaar was geen oplossing. Zelfs met de connector van de stuurkolomschakelaar los blijft de linkerrichtingaanwijzer normaal knipperen. Krijg de linker richting aanwijzer alleen uit door de zekering eruit te trekken of door het sleutelcontact uit te zetten. Heb de stuurkolomschakelaar aansluitdraden die op de multitimer zitten aangesloten doorgemeten, en er zit geen kortsluiting in.
Voor de rest werkt alle elektrisch perfect.

Zou de multitimer kapot zijn ?

Kan ik de multitimer zo verwijderen om te kijken of er een circuit is doorgebrand of raakt de multitimer zijn instellingen(immobilizer) kwijt zodra ik de connectors los haal?

Bijvoorbaat dank voor reactie

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

kunt hem gewoon loshalen maar zult er weinig aan zien ben ik bang meestal is de oplossing vervangen

inqochnito21 (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor de imput multitimer computer doorgemeten, moet een van de IC's zijn want de andere simpele componenten zijn nog heel.
Immidels mutlitimer computer laten vervangen bij de garage waarna het probleem veholpen is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.