Renault Captur 2017: Rijdt zenuwachtig

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Benzine, Motorcode: H5F F4, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 87

Pas gekocht captur 2017 met bovag garantie .Maar auto houdt in .Terug bij dealer geweest.
De kleppen zijn vervuild .
Deze worden gereinigd en met advies tank de duurdere benzine E98 .Terwijl de verkoper zegt alles kan erin behalve gas en diesel .
Vraag is hebben meer gebruikers hier last van gehad, en tanken jullie ook E98 en is daar het euvel ook mee opgelost van de vervuide kleppen .Als wij geweten hadden dat er de duurdere E98 in moet hadden deze auto niet gekocht .
Ben benieuwd naar jullie ervaringen en Tips

Groet Wim

wimmie1961

Geplaatst door wimmie1961 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Captur? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (2140) PRO, 1 jaar geleden

Het verhaal over tanken van dure benzine kun je vergeten.
Vroeger ging de brandstof over de kleppen , indirect ingespoten , nu is het direct ingespoten dus kleppen worden niet meer gereinigd.
Door de opbouw van de nieuwe generatie motoren en vooral het nieuwe rijden , 50 in zijn 6 , welke idioot dat ooit heeft bedacht , vervuilende de motoren inwendig snel.
Ververs de olie op tijd , gebruik goede kwaliteit en laat de motor gerust toeren maken.
In deze situatie, inlaatspruitstuk en kleppen laten reinigen dan zou het goed moeten komen.

harry4203 (670) PRO, 1 jaar geleden

Komt idd veel voor, en niet alleen bij renault. De gedachte achter brandstof met een hoger octaan getal is dat je een iets betere en schonere verbranding krijgt waardoor er ook iets minder snel vervuiling zou optreden. (in het kader van alle beetjes helpen)

Heino4267 (260), 1 jaar geleden

Ik herken het wel van mijn eerdere Renaults, in de vorm van met het gaspedaal niet alle snelheden kunnen rijden: bv. óf 117, óf 121 km/uur als je een héél klein beetje gas geeft.
Dat was toen voorbij toen de Renaultgarage bij elke servicebeurt een flesje injectorreniger in de tank deed. Oorzaak was destijds vervuiling van de injectoren.
Je kunt het geloven of niet, maar koop eens bij een automaterialenhandel een flesje injectorreiniger (bv. Forté) en mik dat volgens voorschrift in je tank. Als het werkt is het goedkoper dan welke reparatie dan ook.

wimmie1961 (0), 11 maanden geleden

Allen ,

De kleppen worden gereinigd omdat het onder de garantie valt .Antwoord dealer was de rijden paar miljoen Capturs rond en af en toe kan dit voorkomen.
Oorzaak de goedkopere benzine aan de witte pomp .Advies was bij de betere pomp E95 tanken en af en toe keer extra flesje injectreiniger bij de benzine toevoegen.

Heino4267 (260), 11 maanden geleden

In verhouding tot een garagerekening is een aantal tanks E5 tanken van een fatsoenlijk merk niet duur.
Doe dat eens en kijk of de meldingen dan weg blijven, dan weet je wat te doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Captur of stel zelf een nieuwe vraag.