Renault R19 1.9d: rook tijdens accelereren en slechte koude start

Bouwjaar: 1995

Hallo,

Ik ben sinds kort in het bezit van een R19 1.9d uit '95. De auto rijdt prima, alleen als ik snel wil accelereren komen er flinke rookpluimen (zwart/blauw) uit de uitlaat. Tijdens constante snelheid heb ik geen last van rook. Wel tijdens de koude start maar dat is na een paar seconden wel weg. Wie weet waarom de auto zo rookt en wat een dergelijke reparatie mij kost?

5GTTurbo+R19-1.9d

Geplaatst door 5GTTurbo+R19-1.9d (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

henkvanhoften (0), 20 jaar geleden

Grote kans dat hier weinig aan de hand is. Tijdens het starten, wordt veelal veel dieselolie ingespoten om de motor te laten aanslaan en dat levert vaak direct na het aanslaan een paar seconden zwarte rook op. Roet wil zich nog wel eens verzamelen in het uitlaat traject tijdens rustig / normaal rijden. Als het toerental dan eens lekker omhoog gaat tijdens een sprintje, wil er nog wel eens een rook gordijntje ontstaan. Als dit na twee of drie sprintjes is verdwenen, dan is dit eigenlijk normaal gedrag. Een apk keurmeester wil ook nog wel eens voor de roettest de auto even *sportief* berijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.