Renault 19: Ruitenwisser stuk

Bouwjaar: 1989

Mijn ruitenwisser is defect. De intervalstand werkt niet. Als ik hem hier op zet dan blijft de ruitenwisser gewoon heen en weer gaan zoals de normale stand. Volgens mij heeft dit met een relais te maken. Maar aangezien ik heel weining verstand heb van auto's zou ik graag weten hoe ik deze zelf kan vervangen en of dit wel het probleem is.
Groeten Arnold

Arnoldsmallegoor

Geplaatst door Arnoldsmallegoor (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

erwin2915 (0) PRO, 20 jaar geleden

Je zou eens naar je zekering kunnen kijken die gaan nog wel eens kapot vooral in de winter want dan blijven de wissers plakken op de ruit en de motor draait door en dan klapt de zekering eruit.
Erwin

ksie (0) PRO, 20 jaar geleden

zekering voor motor en de zekering voor de interval zijn apart

Arnoldsmallegoor (0), 20 jaar geleden

Mijn ruitenwisser zat idd vastgevroren aan de ruit.
Verder weet ik niet wat ksie precies wil zeggen met zijn reactie hierboven.

erwin2915 (0) PRO, 20 jaar geleden

Dat de zekeringen apart zijn staat hierboven maar je moet even kijken naar de 15amp.Die zekering gaan er meestal uit is van de interval zit ongeveer in het midden staat dacht ik bij de ruitensproeier (tekening)Gebeurd veel vaker.

Arnoldsmallegoor (0), 20 jaar geleden

Dank jullie, het probleem was idd de zekering

Victor11769 (0), 20 jaar geleden

Arnold, bleef jou ruitenwisser ook op een willekeurige stand stil staan? Bij mij doet de interval t ook niet en daarnaast stopt de ruitenwisser niet automatisch onderin.
Ik dacht dat t aan de interval relais lag. Dat is zo'n groot groen ding aan de linkerkant. t is niet alleen een relais maar dr zit een complete schakeling in. Ik zal mn zekering ook es checken.

Arnoldsmallegoor (0), 20 jaar geleden

Ik had hetzelfde, ook bij mij bleef hij willekeurig ergens staan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.