Renault 19 Chamade: Kachel blaast geen warme lucht

Bouwjaar: 1991

De kachel van mijn Renault blaast geen warme lucht. Behalve als ik een flink stuk heb gereden. Maar dan blaast hij volgens mij alleen warme lucht van de motor. Koude lucht is ook geen probleem, doet ie prima.

Wat wel een probleem is, is dat als ik stilsta met draaiende motor, de temperatuur vrij snel oploopt. Ga ik rijden, is de temperatuur net zo snel weer gedaald. De radiateur is doorgespoeld, alles is doorgemeten, er zit een nieuwe termostaat in, maar het probleem is nog steeds niet verholpen. Ik neem aan dat het dan aan de kachel zelf ligt? Een bekende van mij vertelde een verhaal over een spiraal (?) die stuk zou kunnen zijn??

JeroenBeek

Geplaatst door JeroenBeek (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Beunhaas (540) PRO, 20 jaar geleden

1-Check of de verbinding tussen knop en kachelkraan nog in orde is, is dat goed, check of de plasic buizen die de warme lucht geleiden nog in orde zijn.........
2-Waarom is dat een probleem? (snel stijgende temp.), is normaal

3-gaat dat nu weer over die kachel? De thermostaat is nooit de oorzaak van een koude kachel, die Euro's had je in de zak kunnen houden

JeroenBeek (0), 20 jaar geleden

In ieder geval nuttige tips. Bedankt voor je moeite

alexnijs (0), 20 jaar geleden

Hoi Jeroen, weer dat eeuwige gezever over die kachel van die ****auto (geintje). Het is een van de weinige problemen van de renault 19. Er is eigenlijk maar een oplossing, kachel spoelen. Het is een hoop werk, maar geeft wel resultaat. Ik kan je de eventuele documentatie verschaffen als je daar behoefte aan hebt. Laat het even weten, mail ik het wel door. m.v.g. Alex.

ksie (0) PRO, 20 jaar geleden

als doorspoelen niet help moet je de kachelradiateur vernieuwen en dan ook het koelsijsteem goed schoonspoelen

Victor11769 (0), 20 jaar geleden

bij mij werkte de kachel ook slecht en begon uiteindelijk ook flink te lekken. Nieuwe kachelradiator er in en nu is het echt heel warm in de auto (wel belangrijk bij R19 cabrio met NL klimaat). Kachelradiator was 60 euro. Aangezien t bijna volle dag werk is om t dashboard in en uit te bouwen moet je niet bezuinigen op de kachelradiator zelf!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.