Renault R19 Phase II cabrio 16V: dakantenne

Bouwjaar: 1993

Een heel stom probleem. De dakantenne (knopje) is afgebroken.
Nou blijkt dit een andere te zijn dan bij de std R19 (niet cabrio). het is een knopje waarbij dr een 2 polig stekkertje uitsteekt. Hier sluit je t draadje aan naar de radio.
Alle antennes die ik tot nu toe heb gezien (brezan maar ook renault dealer) hebben een ander type aansluiting.

Mijn vermoeden is, omdat de R19 cabrio bij Karman in Duitsland gebouwd wordt, dat er misschien een antenne op zit die ook bv op een VW zit.

Iemand bekend met een dakantenne waar een tweepolige stekkeraansluiting op zit?

Victor11769

Geplaatst door Victor11769 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Victor11769 (0), 20 jaar geleden

Ik heb t al opgelosd. Op de sloop gezocht en daar bleek dat bijna geen enkele (oudere) auto zo'n antenne heeft (vooral met zo'n connector. Uiteindelijk 1tje gevonden op een alfa 145.

Alleen deze was ook stuk en bij t lijmen heb ik waarschijnlijk kortsluiting veroorzaakt. Dr gaat namelijk een coaxcabel naar de antenne en daaraanvast zit een dun draadje waar blijkbaar spanning op stond. Door de kortsluiting fikte dat dunne draadje helemaal weg. Gelukkig doet de antenne het zonder dat draadje ook goed. (misschien is dat draadje voor een el. antenne?)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.