Renault Espace 2004: rookt erg wanneer hij stationair loopt

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: F4R W7, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 120

Goedemiddag,

Na het aanschaffen van een Espace is op de terugweg de drukslang van de turbo geklapt (zat een normale silicone slang tussen) bij thuiskomst op de brug gezet en de volgende dingen vervangen distributie + waterpomp, drukslang van turbo, kruksaspoelie, massakabel en motorsteun.

Nou is het geval dat wanneer de auto stationair staat te draaien hij plots heel erg begint te roken (ruikt niet naar olie of koelvloeistof maar meer naar koppeling terwijl het een automaat is) maar zodra je gaat rijden is het weer weg. afgelopen weekend het inlaat traject vanaf de turbo schoon gemaakt omdat deze een beetje vettig was wat geen uitkomst heeft geboden.

Koelvloeistof en Olie blijft mooi op pijl en in de olie zit geen koelvloeistof en andersom ook niet.

heeft iemand dit al eens meegemaakt en weet waar ik moet zoeken?

alvast bedankt.

Jazekers

Geplaatst door Jazekers (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 3 jaar geleden

Waar komt de stank vandaan bij distributie of versnellingsbak kant ?
Er staan gaan snaren te strak of te los ?
Maakt het nog uit of airco uit of aan staat ?

Jazekers (0), 3 jaar geleden

De rook en stank komt puur uit de uitlaat, zonder airco rookt hij vele male minder dan wanneer de airco is ingeschakeld.

Distributie staat naar mijn weten goed afgesteld

kaleido 1 (965) PRO, 3 jaar geleden

Laat eens een 4 as meting doen , lijkt teveel brandstof te krijgen of de kat is aan het overlijden , rotte eieren lucht misschien ?

Jazekers (0), 3 jaar geleden

Het is niet echt een rotte eieren lucht, maar wanneer de kat kapot is gaat hij dan zoveel roken dat de straat blank staat?

kaleido 1 (965) PRO, 3 jaar geleden

Wat is de kleur dan , je komt met allerlei info , als je alles in 1x duidelijk aangeeft scheelt een hoop vragen , als je de dop van de kleppendeksel er af haalt wordt het roken dan minder ? ik vermoed dan toch olie.

Jazekers (0), 3 jaar geleden

Sorry probeer zoveel mogelijk info in 1x te geven.

Maar de kleur was in het begin erg wit en begint nu een beetje richting blauw te gaan, de dop heb ik er nog niet vanaf gehad dat kan ik komend weekend proberen.

Mocht het dan minder worden zou het dan richting de carterventilatie gaan?

kaleido 1 (965) PRO, 3 jaar geleden

precies

Jazekers (0), 3 jaar geleden

Kleine gaatje van de carterontluchting zat idd dicht, gaatje open gemaakt en slang vervangen.
Tot nu toe loopt hij goed en rookt nog niet.

Bedankt voor de tips

kaleido 1 (965) PRO, 3 jaar geleden

Graag gedaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.