Renault Kangoo: Ruitensproeiermotor kapot

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 hdi

Mijn ruitensproeiers doen het niet meer. Gezien de leeftijd van de auto wil ik er niet al teveel kosten aan maken en het dus zelf proberen te maken.

Mijn eerste vraag is: Waar zit het motortje, ik hoor het niet meer lopen.
Vraag twee: Is er een zekering die kapot kan zijn, op het zekeringpaneeltje kan ik niets vinden.
Vraag drie: Wast moet er gedemonteerd worden om e.e.a. te repareren c.q. te vervangen.

Dank voor de hulp.

henrilacapelle

Geplaatst door henrilacapelle (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (240), 12 jaar geleden

Zoek onder de motorkap het reservoir waar je ruitenwisservloeistof in doet en volg de slangetjes, daar zit de pomp.
In je instructieboekje of in het deksel van de zekeringkast staat welke zekering van de ruitensproeiermotor is.
Het handigste is om op de stekker van de ruitenwisservloeistofmotor te meten of daar spanning en massa aankomt bij bediening van de stengel binnen (dus "sproeiers aan"). Dan weet je het zo.

henrilacapelle (0), 12 jaar geleden

Bedankt Heino voor je suggesties. Helaas het zit me allemaal te gecompliceerd. Kan dat plastic "rooster " onder de ruitenwissers niet wegkrijgen zonder brute kracht, en dat zou teveel beschadigen. Alle zekeringen zijn in orde dus heb ik iets anders geprobeerd. Heb een hogedruk spuit in het reservoir geplaatst en spuiten maar. Nadat er ongeveer een halve liter vloeistof uitgespoten was deed de ruitesproeier het weer, Moet dus een verstopping hebben gezeten. Zal wel niet voor de lange termijn opgelost zijn maar voor het moment ben ik ermee gered.
Nogmaals dank voor je reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.