Renault Megane: ruitenwisser achter doet het niet meer

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: F9Q

Mijn achter ruitenwisser doet het sinds kort helemaal niet meer, daarvoor deed deze het af en toe. Het motortje is nog oke, hij krijg namelijk helemaal geen voeding. Nu heb ik al ontdekt dat deze wordt aangestuurd via het zogenaamde UCH kastje. Mijn vraag is eigenlijk of er ook nog gewone relais aan te pas komen?

Kan ik deze eventuele relais ook zelf vervangen of moet het hele kastje vervangen worden?

Bijvoorbaad dank!

Nico

nfeenstra

Geplaatst door nfeenstra , lid sinds 13 jaar geleden

8 Reacties

abc PRO, 12 jaar geleden

relais zit intern in de uch ,er wordt wel eens een los relais ingebouwd zodat niet de hele uch vervangen hoeft te worden

nfeenstra, 12 jaar geleden

Dank je voor je antwoord, ik zal er over nadenken of ik dat doe of toch maar het hele UCH kastje te vervangen, kunnen ze bij de dealer dit trouwens testen of het kastje stuk is?

abc PRO, 12 jaar geleden

ja dit kunnen ze testen.

Hans4040 PRO, 12 jaar geleden

Niet toevallig een draadbreuk bij de achterklep?

nfeenstra, 12 jaar geleden

Het betreft een coupe, en de draden lopen niet door een scharnierpunt heen als je daar op doelt?

Bedankt voor het meedenken!

nfeenstra, 12 jaar geleden

Kan iemamd mij ook vertellen waar die UCH precies zit? Dan kan er op de contacten gemeten worden of er uberhaupt wel een signaal binnenkomt!?

Alvast bedankt

Nico

nfeenstra, 12 jaar geleden

Ik heb geprobeerd het kastje eruit te krijgen, maar ik weet niet precies hoe deze vast zit? Er zitten rubberen lipjes aan en nog een torx boutje, maar na dit los gemaakt te hebben krijg ik hem er nog niet uit?

Weet iemand of er nog iets los moet? Of wat de demontagemanier is?

MVG

Nico

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.