Renault Laguna: Ruitenwissers renault laguna doen het niet meer

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19 Dci

Ik heb bij het vervangen van mijn nieuwe accu een verkeerde accu mee gekregen,met als gevolg dat de polen andersom stonden.
Na alle zekeringen vervangen te hebben deed alles het weer behalve de ruitenwissers.Ik heb de ruitenwisser motoren doorgemeten maar die werken.
Ik heb de UCH geopend en de diode die kapot was vervangen.Maar helaas ik blijf kortsluiting houden. Weet iemand nog een andere tip voor mij.

Bij voorbaat dank

cruiser1851

Geplaatst door cruiser1851 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

Dynamo stuk wellicht. Hier zitten o.a. dioden in........

GR.

cruiser1851 (0), 15 jaar geleden

De dynamo is niet kapot.
Alle functies doen het behalve de ruitenwissers

sgm (0), 15 jaar geleden

De aansturing van de ruitenwissers zit in de computer links voor bij de benen van de bestuurder. Comfortcomputer was geloof ik de naam ervoor. Kennelijk is dat circuit erg gevoelig. Ik heb zo de ruitenwissers eens kapot gehad na het vervangen van de bladen (zonder gekke dingen te doen). Was een dure grap omdat de computer ook ingelezen moet worden en dat kost veel geld bij de dealer.
Wat je kunt doen, is de computer opsturen naar een reparatiebedrijf. Ook al kost dat geld, het is toch snel een stuk voordeliger. Test wel of alle andere functies nog goed functioneren! Google even op "ecu repareren" voor adressen, b.v. ACtronics. Misschien dat er zich nog iemand meldt met ervaringen bij een reparatiebedrijf.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.