Renault Laguna: ruitenwissers voorruit

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

Techneuten, het volgende overkwam mij gisteren met m'n lag2, op de snelweg en het regende niet, het was een wolkbreuk. De ruitenwissers in de snelle stand (heb geen regensensor!) en opeens ging de ruitenwisser naar een heeeeel langzaam tempo. Je raad het al, ik zag niets meer en van ellende naar de vluchtstrook. ANWB kon niets verhelpen buiten de voorruit voorzien van een soort "rain-nix"of zoiets. Zou de ruitenwissermotor het probleem zijn of zijn er nog andere mogelijkheden?
Wie heeft hier ervaring mee?

Sleen01

Geplaatst door Sleen01 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sgm (0), 13 jaar geleden

Bij mij deden de ruitenwissers voor het opeens helemaal niet meer. Motor werkte prima (tijdelijke directe aansturing gemaakt). Het bleek dat de comfortcomputer stuk was. Deze zit boven de voetenruimte van de bestuurder.
Je kunt de ruitenwissermotor ook rechtstreeks aansturen door de aansluitdraden te verwijderen en rechtstreeks vanaf de accu te voeden. Gebruik wel altijd een draad met een zekering om gevaar bij kortsluiting te voorkomen.

Sleen01 (0), 13 jaar geleden

Probleem opgelost, een ruitenwissermotor besteld bij de "sloop" voor 60 euro. Bij de dealer om en nabij de 400 euro incl.stangenstelsel. Hij kan weer vrolijk wissen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.