Renault 19: schokken, zuipen tussen 2000 en 3500 toeren.(vooral bij koud

Bouwjaar: 1993

De auto was zelfs afgekeurd doordat de 4 gas test compleet fout was. Na kat, bougies en inspuiting te hebben vervangen nog steeds problemen. uiteindelijk de computerkast gereset en het was ok.
HELAAS met koude motor is het probleem er nog steeds.Geen kracht, schokkerig en zelf het idee dat hij op 3 of 2 poten loopt. Als hij echt goed heet is gaat het pas weg. Ik zou het nu echt niet meer weten. Help.

marc12

Geplaatst door marc12 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

uit laten lezen bij de dealer

marc12 (0), 18 jaar geleden

Is al 3x gedaan bij verschillende garages. Ze weten het niet.

the4men (0) PRO, 18 jaar geleden

wat voor motor zit er in

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

MAP sensor slangetje dicht of los ?

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

mapsenor uitwisselen evt met andere renault.zijn bijna allemaal het zelfde

marc12 (0), 18 jaar geleden

Het is een 1700 motor. Labda sonde is trouwens ok. Misschien domme vraag maar wat doet een map sensor en waar zit die? Bedankt voor de reakries.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Domme vragen bestaan niet, domme antwoorden wel :-)

volgens mij meet de mapsensor de onderdruk van het inlaatspruitstuk en past hierop de injectie aan.
Bij mijn oude 1.8i zat de sensor op een haaks plaatje vlak boven de bobine bij de rembekrachtiger. Voor de 1.7 weet ik het zo niet meteen. Klein vierkant blokje met stekker en aansluiting en slangetje naar spruitstuk

Maar even, is je verdelerkap of bougiekabels niet gewoon slecht ?

marc12 (0), 18 jaar geleden

Om eelijk te zijn zou ik het niet weten. Heb de auto met een pak bonnen met alle kosten die hij er ooit aan heeft gehad over genomen van mijn vader. Dit zat er niet bij. bougies wel.Het is vreemd dat hij als hij warm is verder prima loopt.

marc12 (0), 18 jaar geleden

Oh ja, op het moment dat hij nog niet lekker loopt komt er zelfs zwarte rook uit de uitlaat. Heb de c-kast opnieuw gereset maar dat brengt geen verschil meer. Het schokken wordt langzaam weer erger. Hoe kan ik de mapsensor testen? Heb niet zo snel een andere bij de hand. Is er nog een andere manier?

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

ga naar de sloop en wissel er een uit

marc12 (0), 18 jaar geleden

Heb helaas nog steeds geen tijd gehad om wat uit te zoeken maar de motor loopt nu steeds warm. hitte lampje gaat zelfs branden als er geen genoeg rijwind is. Misschien veranderd dit de suggesties naar de oplossing?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.