Renault 19: Dashboardverlichting

Bouwjaar: 1994

Wie kan mij vertellen hoe ik mijn dashboardverlichting van mijn Renault 19 kan vervangen? De dashboardhemel krijg ik wel los, maar om de doorzichtige plastic plaat los te krijgen moet ik de kunststof kap bij het stuur er ook afhalen. Wie kan mij vertellen hoe dat moet en hoe ik daarna verder moet handelen om lampjes te kunnen vervangen? Alle reacties zijn welkom!

Sjoerd1981

Geplaatst door Sjoerd1981 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

zijn er veel lampjes kapot ??

Sjoerd1981 (0), 19 jaar geleden

Ja en er gaan er steeds meer uit dus door alle lampjes te vervangen in één keer ben ik er gelijk weer vanaf!

Snoof (0), 19 jaar geleden

je moet vooraan boven de tellerbak twee schroeven loshalen en dan valt er een kapje naar beneden. hierachter zitten de schroeven voor de bovenste bevestiging van de tellerbak. de onderste twee schroeven van de tellerbak moet je via onderen loshalen, hiervoor moet je kapjes rondom je stuurkolom loshalen. ook deze schroeven zie je van onderaf.
succes ermee

Snoof (0), 19 jaar geleden

ow ja en lanpjes vervangen: kwartslag draaien en dan komt het zwarte gedeelte eruit. dan lampje in het zwarte hulsje vervangen, hierbij opletten dat je het lampje niet kapot knijpt of trekt.

Sjoerd1981 (0), 19 jaar geleden

Dank je wel voor je reactie Snoof! Ik ga er deze week aan beginnen. Oja De schroeven bij de kapjes rondom de stuurkolom heb ik al eens eruit gehad maar om de kapjes los te krijgen... ik durf de boel niet te forceren, moet ik de kapjes rondom de stuurkolom gewoon uitelkaar 'wrikken'??

Sjoerd1981 (0), 19 jaar geleden

't is gelukt. Dank je wel voor jullie tips!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.