Renault Espace: schudden

Bouwjaar: 2001

Ik krijg van de week een 2.0i espace van 2001 binnen welke nogal begint te schudden en te trillen bij optrekken, ik verdenk de aandrijfas(sen) Mijn vraag is of iemand dit eerder heeft meegemaakt en of er eventueel andere oorzaken zijn gevonden? Of natuurlijk andere suggesties heeft.
B.V.D.

Theo11332

Geplaatst door Theo11332 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

Aandrijfas rechts binnenzijde goed contr op speling.Aandrijfas links controleren of deze geen speling heeft in de bakzijde.De contactvlakken in de bak willen nog wel eens inlopen.

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Kan ook de koppeling zijn die niet mooi meer aangrijpt.

Theo11332 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb vanavond al even gekeken as rechts heeft binnen speling op asstomp uit bak. hij zit ook niet meer geborgd je kan hem zo in axiale richting over de asstomp heen en weer bewegen Hebben jullie er ervaring mee dat dit eventueel te redden is met een andere as of dat de bak los moet voor een asstomp.
Denk niet dat het de koppeling is want hij doet het vooral als je goed door accelereerd. Ga het morgen beter bekijken. Alvast bedankt voor het meedenken.

Theo11332 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb de linker kom waar de aandrijfas ingrijpt vervangen het probleem is zo goed als over. Het was moeilijk waar te nemen maar de contact vlakken waren inderdaad ingelopen. De kom was los te krijgen maar vreemd genoeg het kruisstukje niet volgens mijn dealer. Ik denk als ik die ook nog zou vervangen dat het 100% over zou zijn.
ksie en primera bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.