Renault 5: schurend geluid

Bouwjaar: 1986

sinds een half jaar ben ik de eigenaar van een oud 5je. hij rijdt perfect, alleen werd mij verteld dat de voetpakking van de carb lek was. ik merk daar eigenlijk weinig van behalve dat ie bij stilstand in de D wat onregelmatig loopt. nu heb ik pas de remmen voor vervangen en sinds die tijd hoor ik een schurend geluid van voor komen. de remmen zijn intussen goed ingelopen, hij remt weer als een beer en de wiellagers heb ik ook gecontroleerd. ik ben bang dat het een lager of tandwiel in mijn automaat is. het geluid verandert met de snelheid en niet met het toerental mee. ook peilde ik mijn bakolie en deze stond volgens mij ineens veel hoger dan eerder. ver boven max zelfs. heeft iemand een goede suggestie voor wat dit geluid kan zijn en of het inderdaad de bak kan zijn? (hoop het niet, hij rijdt zo lekker verder) het lijkt wel een beetje op slechte banden over de weg, maar dat is het niet. vanaf ong 35 km/h begint het.

Rogier

Geplaatst door Rogier (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Kunnen ook nog de banden zijn die lawaai veroorzaken, alhoewel ik dat niet verwacht. Kon toch wel eens de bak zijn. Wil je het weten laat hem dan eens draaien met de voorwielen vrij van de grond, dan hoor je het meteen.

Sytze

Rogier (0), 18 jaar geleden

Ik denk dat het toch de wiellagers zijn. vandaag in een scherpe bocht werd het geluid aanzienlijk minder. zal wel een opluchting zijn. morgen laat ik nog even iemand ernaar luisteren.

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Hadden ze toch al bekeken?! Als het geluid verandert bij scherp heen en weer sturen kun je ervan op aan dat het wiellagers zijn die je hoort!

Sytze

Rogier (0), 18 jaar geleden

Ik ben eruit hoor!!! het was idd het wiellager lv. was helemaal veroest. kwam door te lang stilstaan zei een collega, maar ik vind het toch vreemd dat ik er dan pas na een half jaar rijden iets van merk.
belangrijkste is: hij loopt weer als een zonnetje!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 5 of stel zelf een nieuwe vraag.