Renault 5: Witte rook

Bouwjaar: 1990

Na een ritje van zo'n 50 km begon voor een stoplicht witte rook onder mijn motorkap vandaan te komen. Na het openen van de motorkap bleek de hele motor nat te zijn. Ik heb een vermoeden dat het koelvloeistof is. Het koelvloeistof reservoir was overigens niet geheel leeg, het peil was hoogstens een beetje aan de lage kant.
Kan het kloppen dat het koelvloeistof is? En wat is er de oorzaak van dat de hele motor onder zit? Zou ik na het bijvullen van de koelvloeistof de renault 5 een deze dagen weer 50 km terug kunnen rijden of kan ik hem beter ter plaatse repareren?

Thanx alvast.

rir9840

Geplaatst door rir9840 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Santa (0), 18 jaar geleden

Witte rook uit de uitlaat betekent in de meeste gevallen dat er koelvloeistof in de verbrandingsruimte van je motor komt. Dan hoeft je motor aan de buitenkant echter niet perse nat te zijn.
In jouw geval kan het ook nog een lek in je radiateur c.q. een koelslang zijn waardoor er koelvloeistof over je motor sproeit. Of je het ter plaatse beter kunt repareren of niet hangt ook af van wat de oorzaak is. Zolang er voldoende koelvloeistof in het systeem aanwezig is zal je niet gauw wat overkomen. Het kan echter ook zijn dat de lekkage toch ernstiger is en ontstaan is VLAK VOORDAT jij het ontdekt hebt. Dan KAN 50 kilometer een heel eind zijn...

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

Zet het systeem maar eens onder druk met een systeemtester.
Je zal dan hoogstwaarschijnlijk wel ergens een straaltje water uit een slang zien spuiten. Als ik het zo lees, denk ik dat er een scheurtje in de bovenste radiateurslang zit, of een lek in de radiateur. Op deze leeftijd is het natuurlijk niet verwonderlijk dat een slangetje wat uitgedroogd raakt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 5 of stel zelf een nieuwe vraag.