Renault 5: Geen constante stroom/spanning meer

Bouwjaar: 1990

Hallo,

Laatst nam ik een drempeltje iets te hard en ineens was de radio uit. Op dat moment ging ik nog uit van een defecte zekering ergens, maar dit bleek niet zo te zijn. Verdere "inspectie" leverde op dat niet alleen de autoradio zonder stroom zat, maar ook m'n klokje en de binnenverlichting: allemaal zaken die normaal op de constante spanning zijn aangesloten. Daarom de vraag: waar in m'n elektrisch circuit kan wat fout gegaan zijn?

Ik hoop echt dat iemand me kan helpen. Autorijden zonder muziek en op m'n horloge moeten kijken voor de tijd is irritant ;)

ScubaHood

Geplaatst door ScubaHood (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Maarten6801 (0) PRO, 18 jaar geleden

waarschijnlijk toch ergens achter je radio, draadjes die aan elkaar zitten met plakband?

ScubaHood (0), 18 jaar geleden

Dat inderdaad wel, maar als dat los raakt zou toch niet gelijk het hele circuit eronder moeten lijden?

ScubaHood (0), 18 jaar geleden

Goed... het probleem is opgelost. M'n radio deed het niet omdat de zekering van de binnenverlichting/klok stuk was. Blijkbaar is in mijn Renault de constante stroom voor de autoradio afgetapt van de klok...

Maarten6801 (0) PRO, 18 jaar geleden

ja dat is orgineel, voor de klok is t namenlijk ook wel handig dat ie constant spanning heeft..

ScubaHood (0), 18 jaar geleden

Tja... dat vat ik ook wel natuurlijk... maar laat dan op z'n minst ergens in de documentatie achter dat de bewuste zekering óók z'n invloed heeft op de autoradio, of zeg gewoon dat alle apparaten met die constante stroom gebruiken ook die zekering gebruiken...

Maarten6801 (0) PRO, 18 jaar geleden

Eigenaardig volk he die fransen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 5 of stel zelf een nieuwe vraag.