Renault 5: Haperen en stilvallen met koude motor

Bouwjaar: 1988

Ik heb een probleem met m'n Vijfje SL 1.1 uit '88. Met een warme motor rijdt ie gewoon normaal (althans, dat het een trage bak is neem ik maar aan als gewoon).
Maar met een koude motor is hij bijna niet vooruit te krijgen. Hij start wel vrij vlot, maar de eerste tien minuten gaat hij bijna niet harder dan 50-60 km/h. Wanneer het gaspedaal in een keer wordt ingetrapt verzuipt hij en slaat de motor meestal af (uiteraard is het dan helemaal moeilijk dat ding te laten draaien).

Er zijn pas al best veel aanpassingen geweest. Ik een paar maanden geleden de carburateur eraf gehaald en schoongemaakt, de contactpuntjes vervangen en afgesteld, samen met ontstekingstijdstip. De uitlaat is vervangen, de bougies zijn vernieuwd, kabels van het hoogspanningsgedeelte ook vervangen.

ik dacht eerst dat het aan de ontsteking lag. Ik had 'm eerst met een testlamp afgesteld en toen reed ie best normaal. Omdat dit probleem zich voordeed ben ik ermee naar de garage gegaan en daar het ontstekingstijdstip en contacthoek laten afstellen. Helaas leverde dat geen meerwaarde en blijft dit probleem er zijn.

van de ontsteking zijn de bougies, kabels, contactpunten, rotor en verdelerkap vervangen.

Weet iemand hoe dat zou kunnen komen, en of er eventueel iets aan te doen is ??????????

Italie

Geplaatst door Italie (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

tijne (0), 18 jaar geleden

heb al andwoord gegeven op algemeen.

gr tijne

ps: je verhaal er neit twee keer op zetten krijg je ruzie van met de modulators.

Italie (0), 18 jaar geleden

eeehh....waar?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 5 of stel zelf een nieuwe vraag.