Renault Scenic: slaat slecht aan koud en warm na +10 minuten stil staan

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9 dti

Hallo,

Ik heb hier een renault scenic 1,9dti die na 4-5 keer starten pas aanslaat, geeft dan ook wat rook van onverbrande brandstof. Loopt wel als hij aanslaat meteen mooi op 4.
het probleem heeft de auto zowel warm als koud. alleen bij direkt opnieuw starten slaat hij meteen goed aan. Ook lag de stappenmotor van de egr los op de kop te rammelen.
Weet niet of dit met elkaar te maken kan hebben en of de egr nu open of dicht staat.

Alvast bedankt voor het meedenken.

jeroen5305

Geplaatst door jeroen5305 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

vanb (0) PRO, 15 jaar geleden

de egr zou problemen kunnen veroorzaken. maar ook geven deze startmotoren wel eens problemen.
Gr rob

jeroen5305 (0), 15 jaar geleden

update

auto is uitgelezen bij renault specialist en ook deze heeft geen duidelijke oorzaak vast kunnen stellen, alle sensoren actuatoren geven normale waarden aan.
Wat we al gedaan hebben, brandstoffilter vervangen, gloeibougies gecontroleerd, extra massa gelegd, klepspeling gecontroleerd.
Het rare vind ik wel dat er 8,5 volt op de gloeibougies komt ook als het contact uitstaat en deze word de accuspanning op het moment dat het contact
ingeschakeld word. Nu vond ik de 8,5 volt nogal raar en ben ik daarom gaan meten of er ook een stroom doorgaat maar met een amperemeter meet ik 0,00 amp.
Egr gedemonteerd gehad maar deze staat nu dus continu dicht en zal dus ook geen problemen geven.
De startmotor werd ook door de specialist aangegeven als mogelijke boosdoener, er zou een gewijzigd model voor zijn ivm een stoorsignaal op de bdp-sensor?
maar waarom slaat hij dan wel aan na ongeveer 10 sec. starten?

gr. jeroen

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

als je hem aanduwt als die koud is loop die dan wel meteen?

jeroen5305 (0), 15 jaar geleden

Probleem opgelost door dieselspecialist, brandstofpomp stond niet helemaal op tijd. Jammer dat dit met het uitlezen/testen niet geconstateerd was. Schijnt de renaulttester wel te kunnen controleren.

gr. jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.