Renault Scenic: slaat wel aan, maar reageert niet op gaspedaal

Brandstof: Diesel, Motorcode: 1500 dci

het probleem is als volgt, motor slaat wel aan maar loopt dan ongeveer 500 tpm. Hij reageert niet op het gaspedaal. geen fout codes, gebeurt af en toe in opwarmfase en als er een klein stukje mee is gereden. lmm is al vervangen. egr is gereinigd en auto was meteen zijn dipje kwijt rond de 3000 toeren. had trouwens geen invloed op het start gedrag. iemand suggesties om mee te beginnen.

Geplaatst door

peter01 (0)
badge

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Kijk eens in live data naar de waardes. Reageert het gaspedaal wel?

oldford 0
badge

14 jaar

ik heb nog niet kunnen meten als het probleem zich voor deed, blijf het proberen, en zal kijken wat de waarden zijn.
heb net nog een paar keer geprobeerd en jawel kon lekker meten. gaspedaal waarden komen gewoon door. De rest van de waarden komen overeen met een goed lopende motor, hij gaf alleen aan dat tijdens het stationair draaien de egr niet actief was, en met een goed lopende motor wel. zou de egr toch stuk zijn? ga het daar in iedergeval zoeken.

peter01 0
badge

14 jaar

Er zijn wel veel problemen met deze egr's. Mijn dealer heeft hem voorradig. Heb er zelf ook eentje liggen die nog gemonteerd moet worden. Moet wel zeggen dat deze auto foutcode op de klep geeft.

garageburgwal 0
badge

14 jaar

je moet ergens beginnen, heb de egr klep vervangen, maar het probleem is nog niet op gelost. ik zag wel in mijn meetwaarden dat de egr open staat op het moment dat hij stationair langzaam staat te draaien, dus als het probleem zich voordoet. welke omstandig heden zorgen ervoor dat hij open gaat staan? Oh ja, stoor je niet aan mijn speling, komma`s, punten en hooftletters, dacht dat dit een technisch forum was.

peter01 0
badge

14 jaar

Als het probleem zich voordoet de inspuitdruk controleren, waarschijnlijk is deze te laag. het gebeurt dat een defecte verstuiver zo nu en dan ietwat lekt (inwendig) waardoor de druk wegloopt in de retour. Ook zou je de retouropbrengst kunnen controleren. suc6

cotech68 0
badge

14 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.