Renault Laguna: slecht aan slaan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dti

Hallo allemaal mijn probleem is dat mijn auto slecht start als hij een uur of 6 (of langer)stil heeft gestaan.Ik moet dan een keer of 3 tot 4 starten voordat hij aanslaat (temp heeft hier geen of nauwelijks invloed op)wat me wel opvalt is dat de toerenteller dan zo'n 4 tot 5000 aangeeft.
Het gloeisysteem is goed de auto heeft 196000 gelopen maar de kop is bij 96000 vervangen.
Als de auto aanslaat dan loopt hij meteen goed en verder heb ik er ook geen problemen mee.
Startmotor is 1,5 jaar geleden vervangen.Het lijkt er ook op dat hij niet genoeg of geen brandstof krijgt in het begin.Brandstoffilter is pas vervangen maar hierdoor veranderd er niets.

Jan5J

Geplaatst door Jan5J (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Startmotor opnieuw vervangen. Na verloop van tijd gaat deze weer verstoring geven op het BDP sensor signaal. Dit zorgt o.a. ook voor het uitslaan van de toerenteller.

Jan5J (0), 17 jaar geleden

Startmotor is vervangen en het probleem is opgelost alleen de startmotor zat vol olie die afkomstig lijkt te zijn van de onderste slang van de turbo(komt vanaf de intercooler).Nu heb ik deze gedemonteerd en nou is de rubber die op die pijp zit kapot ga maandag een nieuwe halen maar mijn vraag is of dat het normaal is dat daar olie uit komt wel niet zoveel maar toch.
Nog bedankt voor de tips.

Erik2804 (0), 17 jaar geleden

Een beetje olie onderin de intercooler is normaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.