Renault Scenic: Slechte werking remmen.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: F9Q

Goedemiddag mijne heren,

Op t moment bezig met een Renault megane scenic, problemen zijn als volgt.
Als de auto langer als ongeveer 15 minuten stil heeft gestaan remt hij tijdens de eerste remactie niet of heel slecht, rempedaal trap je dan bijna helemaal onderin. Je moet hem als t ware op druk pompen om goed te kunnen remmen. Ook tijdens t rijden remt de auto de eerste remactie heel beroerd, blijft glijden op zandpaden als de rem word ingetrapt en de abs inschakelt. Op harde wegen breekt de kont van de auto uit en is de remweg ook niet zoals deze moet zijn!
Rempcilinders achter al vernieuwd, hoofdremcilinder vervangen door een gebruikte. Geen storingen in t ABS, rijsnelheden worden tijdens uitlezen ook goed weergegeven.

Wie weet raad?

Groeten van Teun!

runtoteun

Geplaatst door runtoteun (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

patvdr (0) PRO, 17 jaar geleden

hoi, heb je de slang van onderdrukpomp naar servo al eens losgemaakt? als hierin olie zit dan heb je een probleem met pomp op nokkenas.demonteer voor alle zekerheid de pomp en kijk of er geen barsten in zitten en het aandrijfringetje niet gebroken is.
de servo moet genoeg voorraad onderdruk hebben om na stilleggen motor nog drie maal de rem te bekrachtigen. als dit niet gebeurt dan servo vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.