Renault : snelheidsmeter en importkeuring

Moi,
De snelheidsmeter van een Renault 30 doet het niet. Ik wil deze auto importeren. De snelheidsmeter moet het wel doen dacht ik. Op deze site: http://www.innovam.nl/apk/default.asp?pa... las ik dat voor de APK een snelheidsmeter die in een navigatiesysteem zit, als vervanging dienst mag doen. Zal dit ook gelden voor de importkeuring? Of hebben ze hier weer andere regeltjes.
Groet,
Bert

[quote]Begin 2006 heeft de RDW haar oorspronkelijk standpunt zodanig aangepast dat de snelheidsmeter van een navigatiesysteem bij de APK kan worden geaccepteerd ter vervanging van de oorspronkelijke maar defecte snelheidsmeter in een auto.[/quote]

Treb

Geplaatst door Treb (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

erka (0) PRO, 16 jaar geleden

naar mijn mening kijken ze er niet eens naar...( eigen ervaring )
dus gok er gewoon op zou ik zeggen, keuring steld niet zo veel voor hoor.

Treb (0), 16 jaar geleden

Zou kunnen. Toch zou ik het wel willen weten.

Treb (0), 16 jaar geleden

de reaktie van de RDW:

[quote]Een voertuig uit Frankrijk wordt op basis van APK eisen toegelaten.

De snelheidsmeter moet daarbij werken, bij de apk wordt dus toegestaan dat de navigatie kan voldoen aan de eisen van een snelheidsmeter mits deze ook goed en bij nacht afleesbaar is.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Medewerker Klantenservice RDW[/quote]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Overig of stel zelf een nieuwe vraag.