Renault Scenic: Snelheidsmeter/kilometerteller Scenic weigeren na aftappen pulss

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V automaat

Hallo!

Ik ben bezig een cruisecontrol in te bouwen in onze Scenic. Ik heb het pulssignaal afgetapt vanaf de grijze draad op de ISO A-stekker. Bij de testrit kom ik vervolgens tot de ontdekking dat niet alleen de CC het (nog) niet doet, maar dat ook de snelheidsmeter/kilometerteller er mee opgehouden zijn?! Iemand enig idee waarom?
Dat de CC het uiteindelijk niet doet lijkt me logisch omdat het pulssignaal dus niet doorkomt (als het al niet goed bij de teller komt, komt het ook niet bij de CC?).

Ik sta open voor alle suggesties/hulp!

Groet, Geert

Renonono

Geplaatst door Renonono (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Renonono (0), 14 jaar geleden

Het probleem is opgelost. Het blijkt dat de kabels voor aansluiting op een analoog->electronisch pulssignaal niet voldoende geïsoleerd waren. Daardoor kreeg de regelunit van 2 kanten een signaal, waardoor het pulssignaal van de auto teniet werd gedaan...

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.