Renault Laguna: Soms een slippende koppeling

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dti K56J MOT.F9Q

Sinds enige tijd heb ik een probleem met de koppeling. Het begon een aantal maanden geleden. Als ik 80 rijdt en ik geef gas begint de koppeling door te slippen, de motor komt wel op toeren maar de auto gaat niet noemenswaardig harder rijden. De auto was op de momenten dat het probleem zich voordeed redelijk beladen ( 4 volwassenen, 1 kind en wat bagage).

Ik dacht eerst dat de koppelingsplaten versleten zouden zijn. Maar na enige tijd hadden we het probleem niet meer. Ik heb ook geprobeerd om de rem in te trappen en gas te geven tegelijk in de vijf maar de koppeling gaat niet meer slippen.

Ik heb dit al voorgelegd aan verschillende mensen maar niemand weet precies wat het is. De één zegt koppelingsplaten versleten de andere zegt misschien wel wat vette platen en derde zegt weer iets anders. Het opvallende is wel dat het probleem zich vaak voor deed met koud vochtig weer. Kan volgens mij geen invloed hebben maar toch..

Is er hier iemand die de oplossing heeft. Ik vind het namelijk ook nog al wat om de platen te laten vervangen terwijl het niet nodig is. Bijkomend probleem is ook nog dat we dit jaar met deze auto op vakantie gaan naar Italie en dan wil ik niet stil komen te staan.

cavemania

Geplaatst door cavemania (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

graalus (0) PRO, 17 jaar geleden

koppeling vervangen,wel vaker meegemaakt met een TDI.

cavemania (0), 17 jaar geleden

Het lijkt mij dat de koppeling dan nu nog steeds moet slippen, ik heb het sinds het wat warmer is niet meer meegemaakt. Ik heb de auto ook wel zwaar beladen gehad maar de koppeling heeft niet meer geslipt.

ZOu het ook kunnen zijn dat het hydraulische systeem water aangetrokken heeft en dat de koppeling bij kouder weer niet goed meer werkt?

Treb (0), 17 jaar geleden

Een keer zoiets gehad met een C15. In Frankrijk bergopwaarts trok ik hem erdoor, wat klooien door te accelereren: ja hij slipt. Voorzichtig dan maar.
Volgende dag: geen problemen meer, behalve een onzeker gevoel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.