Renault Laguna: Soms slecht starten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16V

Hallo,

Sinds korte tijd start mijn auto soms slecht na een nacht stil staan. De startmotor draait een tijd lang rond en de auto slaat pas na een aantal seconde aan. Ondertussen hoor je wel een aantal keren succesvolle ontsteklingen. Auto loopt verder prima op benzine en LPG. Bougies zijn een tijdje terug nog vervangen. Olie is wel redelijk aan einde levensduur (op km).

Mijn eerste gedachte zijn lekkende LPG injectoren. Echter deze injectoren zijn een tijd geleden nog getest op lekken en waren toen goed. Verder zou je dan ook verwachten dat het altijd na een nacht stilstaan zou optreden. Regenachtig weer lijkt wel een factor te zijn.

Gaat er bij iemand een belletje rinkelen wat dit kan zijn?

Groeten,

Bas.
Laguna Grand Tour 2002
290.000km

sgm

Geplaatst door sgm (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Wegvallende benzinedruk tijdens stilstaan. Even meten met een drukmeter.

sgm (0), 14 jaar geleden

Dat zou ik dan even moeten laten controleren bij een garage. Wat kan daar de oorzaak van zijn? Is het een vaker voorkomend probleem?
Vraag: Waarom duurt het zo lang voordat die druk weer opgebouwd is? Je zou denken dat na het op contact zetten de brandstofpomp al begint te lopen. Zo is het tenminste bij mijn motorfiets geregeld.

sgm (0), 14 jaar geleden

Probleem is opgelost: immitatie penbobines (Meyle) waren niet goed, ondanks dat ze net nieuw waren. Ze waren de oorzaak van een hele berg problemen met starten en lopen van de motor, de climate control, storingen in het instrumentenpaneel, inhouden bij hogere toerentallen en redelijk hoog brandstofverbruik. Nu bobines vervangen zijn door origineel en auto start en loopt ook weer helemaal perfect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.