Renault Scenic: soms wegvallen daschoard

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5

ik ben aleen paar keer aan het zoeken geweest bij deze auto waar te pas en te onpas het daschboard wegvalt. dan gaat ook de tijdklok op nul staan.
soms met een klap op het daschboard doet hij het weer. de knipperlichten doen het dan ook niet meer. ik heb al een paar solderingen gesoldeerd achterop de klok maar helaas. soms doet hij het weer een week maar het is voor de klant erg vervelend.
de auto komt dinsdag weer terug dan gaan we weer verder zoeken.
komt dit vaker voor? moet ik het probleem soms in het kontactslot zoeken? wie kan mij helpen?

groet zegert

zegert

Geplaatst door zegert (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Beve (0), 14 jaar geleden

Dit euvel is al diverse keren aan bod geweest hier. Dashboard opsturen naar Actronics te Almelo voor reparatie. Is een bekende kwaal van dit type dashboard. Symptomen duiden op overlijden van het dashboard op korte termijn.

zegert (0) PRO, 14 jaar geleden

ik heb het daschboard weggebracht naar de casu in nieuwegein, daar zijn ze ook heel goed in het repareren van diverse klokken.
ik heb er wel vertrouwen in dat het goed komt.
wat opvalt , dat de kilometerstand inneens veel hoger is in een paar maanden.+/- 20000.km.
ik denk dat ook dit hier mee te maken heeft.
ik hou je op de hoogte groet zegert.

Beve (0), 14 jaar geleden

Wat betreft de km stand. Ik was zelf ook wat aan het klooien geweest met mijn dashboard en bleek dat elke keer dat ik de stekkers los haalde en weer vast maakte de km stand naar boven wijzigde. Dus ik denk dat elke keer als het dashboard uitvalt en het weer even werkt de km stand naar boven wordt aangepast. Ik meende dat hij bij mij per keer ongeveer 5000 km scheelde. Groet, B.

zegert (0) PRO, 14 jaar geleden

klok werkt weer helemaal goed ik heb de klant niet meer horen klagen.
berdankt voor het meedenken. gr zegert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.