Renault Twingo: Speling in stuur

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Het stuur van onze Twingo heeft speling. Dat wil zeggen dat als ik rechtuit rijd zonder kracht te zetten het stuurwiel iets naar links en rechts kan draaien zonder dat er wat gebeurt. Daarnaast trekt de auto naar rechts en heb ik het idee dat bij het nemen van een rotonde (flink een kant op sturen) het stuur iets trilt. Bij rechtuitrijden is er geen trilling merkbaar.

Wat zou de oorzaak kunnen zijn van deze speling, kan het kwaad?

De auto heeft 150.000 km ervaring.

huubwen

Geplaatst door huubwen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

AS1 (105), 17 jaar geleden

stuurhuis, kruiskoppeling stuurhuis, stuurkogels
Te veel speling is APK-afkeur.

Cliodennis (0), 17 jaar geleden

Het kan zeker kwaad. Speling is gevaarlijk. De klachten klink alsof er toevallig ooit 'n keer 'n stoeprandje (o.i.d. ) iets te hard is genomen.
Het trillen zal het wiel zelf wel zijn. Onballans. Zitten er nog ballanceergewichtjes op de velg of heeft de velg 'schade' ?
De speling kan komen door een te slappe banden spanning, maar in combinatie met het trillen zal de stuurkogel wel de geest hebben gegeven.
Ik zou , als je zelf niet te technisch bent, z.s.m. naar de garage gaan en de wielophanging laten controleren !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.