Renault Laguna: spontaan verlaagd laguna 1 phase 2 station

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16v

Hallo allemaal,

Gisteren reed mijn vrouw met de auto en ze hoorde een harde kanl. Ze is uitgestapt maar zag niets vreemds. Ook tijdens het rijden was er niets te merken. Echter bij thuiskomst zag ik dat de auto achter lager hing dan normaal, als of de auto volgeladen was. Heb zelf nog onder de auto gelegen om te kijken, maar ik heb niets vreemds kunnen zien. Maar er moet wat gebeurd zijn, maar wat ???

sjaak10918

Geplaatst door sjaak10918 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

autobedrijf van breugel (0) PRO, 11 jaar geleden

Waarschijnlijk is er een veer gebroken. Laat er even in een garage naar kijken. Gevaarlijk!!

abc (0) PRO, 11 jaar geleden

torsiestaaf gebroken

Heino4267 (200), 11 jaar geleden

Het gemakkelijkst is om op de sloop een achteras te halen van een alguna 1 Phase 2 station (de gewone is een andere torsiestaaf) en de hele achteras om te wisselen. Is eenvoudiger te doen als torsiestaaf vervangen.

sjaak10918 (0) PRO, 11 jaar geleden

bedankt voor de antwoorden :-)
Kun je het beste dan een complete achteras (incl lagers, remtrommels ect) halen of moet de huidige achteras gedemonteerd worden ??
is er nog verschil in de achterassen want bij ons zit er een gastank achterin, misschien dat er een iets zwaardere / stuggere achteras onder past ???
Zit er verschil in de achteras van een hatchback en een stationwagen en wat is eventueel het verschil ??

Heino4267 (200), 11 jaar geleden

Voor zover ik weet moet je echt een achteras hebben van een Laguna 1 Phase 2.
De stationcar heeft veel stuggere torsiestaven, dus die van de gewone Laguna moet je niet hebben (te soepel).

Je kunt na het vervangen van de defecte torsiestaaf zelf eenvoudig de rijhoogte van je achterkant bepalen: als je de torsiestaven uit de wieldraagarm trekt en de vertanding op een andere stand terug er in steekt, krijg je een andere rijhoogte (= andere hoogte van de achterkant van je auto). De torsiestaven kunnen wel "behoorlijk vast" zitten (= eufemisme van de maand...).

Meet bij het terugzetten van de torsiestaven goed aan beide zijden van de auto de carosseriehoogte, anders zit je met een scheve auto....

willyvan (5) PRO, 11 jaar geleden

andere as halen je weet wel waar

sjaak10918 (0) PRO, 11 jaar geleden

en nee; de kogeldruk was niet hoog, en de auto komt niet omhoog als de aanhanger er af is ;verder geen foto van gemaakt dus :-(

sjaak10918 (0) PRO, 11 jaar geleden

andere as eronder gezet, de torsie as was inderdaad gebroken. We rijden weer :-D

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.