Renault Clio: Sporadig probleem startmotor werkt niet

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4ltr DOHC

Sporadig startmotor werkt niet
Probleem

Hallo, deze auto is een automaat. Deze Renault start sporadig niet(Startmotor draait dan niet rond). meestal gebeurd het als je de motor uitzet na een rit, en dan na enkele minuten probeert te starten draait ie niet rond! Ik heb zover het volgende gebonden: Als het bovenstaande gebeurt komt er in de motor de volgende foutkode uit:Vehicle speed sensor malfunction. We wissen de kode en die blijft dan weg totdat ie weer niet start! Wat de voertuig snelheidssenser daar mee te maken heeft weet ik niet! Hoe dan ook ik heb de bedrading gecontroleerd en het kontaktslot en het startrelais(bij de accu) zijn in orde. De kabel vanuit het startrelais(bij de accu) naar de startmotor (solenoid) is ook in orde. Als het probleem zich voordoet heb ik spanning op het startrelais(bij accu) vanuit het kontaktslot op de dikke kabel en een dun kabeltje wat het relais(bij de accu) aanstuurt, maar de massa kabel aan de min kant van de relaiswikkeling (de andere kant van de stroomkring van het dunne +kabeltje) wordt dan niet aan massa gelegd. Wordt dit startrelais(bij de accu) door een regeleenheid naar massa geschakeld bij het starten?? En hoe kan ik die regeleenheid het beste controleren? En waar kan ik die regeleenheid vinden? Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen, ik heb geen bedradingsschema of zo en wil het probleem graag oplossen voor deze klant. We hebben niet veel van deze auto's in Nieuw Zeeland .

Bij voorbaat dank

John
PS:
Uitgelezen met DEC Superscan2
Foutcodes:Vehicle Speed Sensor malfunction

John5720

Geplaatst door John5720 (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Ramjod (0) PRO, 11 jaar geleden

Kan een probleem zijn in de UCH die het startrelias lv in de zekeringskast niet vrij geeft.
Staat de auto in de neutraal of in de parkstand tijdens starten?
Kan ook het probleem zijn dat deze standen niet worden gezien.

John5720 (0) PRO, 11 jaar geleden

Waar bevind de UCH zich?. De n en P worden gezien volgens de scanner.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 11 jaar geleden

zekering kast onder de motorkap

Ramjod (0) PRO, 11 jaar geleden

Uch zit lv onder het dashbord is een regelunit .

John5720 (0) PRO, 11 jaar geleden

Het probleem zat in de sleutels.Opnieuw ingeleerd en alles is ok. Bedankt voor julie help.

Sebastiaan112 (0) PRO, 11 jaar geleden

Super! Weer wat geleerd!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.