Renault 19: start niet, gekke elektrische problemen

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Goedendag allen, ik had een vraagje of iemand weet of een aantal probleempjes misschien gerelateerd aan elkaar zijn. Zo had ik het probleem dat mijn richting aangever er mee ophield als ik remde. maw: ik gaf richting aan naar recht en toen deed ie het prima, vervolgens begin je te remmen voor de bocht, hield het lampje in het dashboard er mee op en ook het knipperlicht naar rechts. Liet je de rem weer los, sprong het weer aan. Naar links had ik het probleem niet. Vervolgens hield het probleem er vanzelf mee op? weet iemand wat de oorzaak kan zijn?

Probleempje twee, de interval stand van de ruitenwissers bestaat niet meer en is veranderd naar de normale stand. Als je de ruitenwissers uit zet blijven ze staan waar ze waren op moment van uitzetten. Ze maken de slag niet meer af.

En dan het belangrijkste probleem, gisteren zette ik de auto uit en toen hoorde ik gezoem in het elektrische raampje recht. Dat duurde ongeveer twee seconden toen hield het op. Vervolgens gebeurde dit om de twintig seconden. Een dag later startte de auto niet meer, accu leeg... gosh (Het linker raampje gaat niet elektrisch open sinds ik hem kocht.)

Dat zijn drie problemen die allen elektrisch lijken, wie weet wat er moet gebeuren en wat de oorzaak kan zijn?

Bij voorbaat dank...

jasper52

Geplaatst door jasper52 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Voor de remlicht/richtingaanwijzer, haal je achterlicht even los en check je massa van de achterlichunit die is waarschijnlijk slecht.

De ruitenwisser werkt niet goed omdat de zekering van de interval defect is geraakt, is een beveiliging namelijk voor als je ruitenwissers vastgevroren zitten.

Wat betreft de raam, ik denk dat er een relais of schakelaar blijft hangen. Die trekt dan de accu leeg. Even de handvat loshalen en kijken of je daar wat kunt vinden. Anders moet de deurbekleding er af.

jasper52 (0), 17 jaar geleden

Goeiedag, heb de anwb erbij gehad om hem naar de garage te brengen. Bleek dat het knopje bleef klemmen. Het was dus inderdaad de schakelaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.