Renault Scenic: start niet, niks doet het

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4E

Hallo,

Ik heb regelmatig het probleem dat de dag teller op nul springt, en de radio gereset wordt. Na verloop van tijd wil de auto soms ook niet starten. Electrisch doet niks het meer. Soms duurt het een minuutje of minder, maar het kan ook een half uur of langer zijn, voordat het geheel weer werkt.
Het enige wat helpt is om de stekker van de boardcomputer (die links naast het motorblok) los te halen en weer vast te zetten. Dan is alles weer actief. Ik maak de connector en contacten weer schoon. Maar ik geloof niet dat dit direct de oplossing van het probleem is.
Nu lees ik wel over een vliegwiel sensor, maar dan zou de startmotor nog moeten draaien. Dit doet het ook niet.

Als iemand nog suggesties heb dan is het zeer welkom.

Alvast bedankt.

Barend68

Geplaatst door Barend68 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Barend begin bij de aan- en afvoer van de spanning . Accupolen en massa verbindingen vooral die 0nder de accubak zit . Opschuren en na montage invetten. Succes.

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

onder de motor kap zit rechts een plus klem (onder een zwarte afdek kap)deze ff controleren of ie vast zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.