Renault Scenic: knakkend geluid uit stuurkolom, cruise uitgevallen en airbaglamp

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: F9Q 812

klant vertelt mij dat er opeens een knakkend geluid hoorbaar is vanachter het stuur en dat cruise control en airbag opeens gestopt zijn (gelijktijdig)
Nu leek dat niet zo moelijk (wikkel achter het stuurkolom) Nu heb ik dat onderdeel voor de auto nieuw laten komen en zit er een mooi briefje bij met een grote rode driehoek.
Wanneer de auto is vervaardigd voor febr.2004 (en dat is zo) zou ik ook de lighting module en de support assembly gelijktijdig moeten vervangen.
Heeft een van jullie hier ervaring mee en is daar misschien een TM voor beschikbaar ?
Ik zou daar zeer mee geholpen zijn alvorens ik de boel uit elkaar begin te trekken en dan pas tot de conclusie kom dat ik extra onderdelen nodig heb
Alvast bedankt voor het meedenken

groeten

Michel Min

voxan

Geplaatst door voxan (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

biged1971 (0) PRO, 13 jaar geleden

wat zegt de dealer er over?
vaak krijgen ze een melding met wat je erbij moet bestellen.

't garagistje (0) PRO, 13 jaar geleden

kheb het ff bij een collega getest en enkel als de optie snelheidsregelaar er is, zegt het bestelprogramma datbeide moeten worden meevervangen.
men zei me dat er met cruisecontrol een extra draad aanwezig was die langs de support loopt. Misschien een verbetering om die niet te beschadigen.

mvg

voxan (0) PRO, 13 jaar geleden

bedankt voor het meedenken, eerdere info van dealers gaf geen soelaas. Inderdaad is deze auto wel met cruise uitgerust en ik zal even extra aandacht geven
aan je tips.
ik hou jullie op de hoogte.
groeten

Michel

Joh@nnes (0) PRO, 12 jaar geleden

De draaibare doorvoer(airbagring) is het probleem , daar lopen ook de draden van de cruise control doorheen , compleet vervangen is de oplossing.

renault-monteur (0) PRO, 12 jaar geleden

dit is ivm niet goed funtioneren van raw. schak.

Ramjod (0) PRO, 12 jaar geleden

Bij de eerste serie Scenics is er een probleem geweest met het terug komen van de richtingaanwijzer schakelaar.
Men moest toen de doorvoer en schakelaar vervangen.(modificatie destijds.)
Kan zijn dat er nu weer modificaties hebben plaatsgevonden qua type of merk en daar kom je ook pas achter als je gaat bestellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.