Renault Espace: Start probleem met warme motor!

Bouwjaar: 1992

HELP! Ik heb een espace die op LPG prima rijdt! Met een koude motor start hij altijd maar als ik 15 min. heb stil gestaan met een warme motor dan wil die opeens niet meer starten! De startmotor draaid wel maar de motor slaat niet aan! Het frapante is dat ik hem wel door duwen binnnen 10 meter aan de praat krijg. Maar om nou elke keer mensen te vragen of zij mij willen aanduwen is ook zo wat! NB: Hij start automatisch op benzine en slaat daarna over op LPG! Wie kan me hierin advies geven; is het iets met de impulsgever? startmoter; injectie; benzinne; accu? Alvast bedankt!

died

Geplaatst door died (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

rob9958 (0), 19 jaar geleden

Bekend probleem van LPG met een verdamper, heb ik ook gehad!
Bij het uitzetten van de motor hoopt zich nog restgas op die de motor eigenlijk verzuipt, na flink doorstarten zal hij waarschijnlijk nog wel starten.
Mogelijk ligt het probleem aan een lekkende verdamper (revisie), anders zul je er mee moeten leven..

Rob.

died (0), 19 jaar geleden

Beste Rob, bedankt voor je reactie! Maar mijn auto start eerst automatisch op benzine, gaat dan deze theorie ook op??

rob9958 (0), 19 jaar geleden

Diederik,

Ja! Dat was bij mijn Laguna uit 97 ook zo. Juist hierom gaat het zo moeizaam, de inspuitcomputer wil voor voldoende benzine zorgen en tegelijkertijd is er nog restgas aanwezig. Dit zorgt voor een veel te rijk mengsel en dus moeilijk starten. De dealer vertelde mij dat dit nu eenmaal zo was en niet verholpen kon worden. Latere systemen met LPi hebben dit probleem niet.

Rob.

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

probeer het eerst eens 1 a 2 dagen om alleen op benzine te rijden of dit probleem dan ook voorkomt

toyoaad (0), 19 jaar geleden

hoi diederik ik had het met me megane 1,4 uit 96 ook. maar bij mij was me ot gever of (bdp sensor ) kapot. nieuwe erin en starten doet tie perfect met warme motor

died (0), 19 jaar geleden

Betse Gert-jan, is die ot gever of bdp sensor hetzelfde als die impulsgever? zit dat aan je vliegwiel vast?
He Rob, ik krijg wel de auto gestart door hem aan te duwen, dan slaat hij direct aan!
En Ksie, dat is wel een goed idee va je om twee dagen even op benzine te rijden!
Bedankt allemaal, geweldige site dit!

alexje (0), 18 jaar geleden

hallo jongens,
Ik heb een laguna 97 en heb het zelfde probleem. Start alleen direct als ie ijskoud is. Als ie warm is start ie niet lekker maar wel direct als je hem handmatig op benzine zet.
Volgens de garage is een relais aan vernieuwing toe. Is dat hetzelfde als de bdp sensor?
Ze sturen de relais via de post naar me toe maar ik weet niet welk slangetje onder de motorkap ik hiervoor moet lostrekken. Heeft iemand een uitleg?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.